Glykeria, Çim Konserleri'nde!

Glykeria, Çim Konserleri'nde!

Glykeria, 8 Eylül akşamı İzmir Enternasyonal Fuarı Çim Konserleri kapsamında müzikseverlerle buluşacak.

Rebetiko’yu Avrupa’nın yanı sıra Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde de kitlelere sevdiren sanatçı, 40 yıllık kariyerinin en güzel şarkılarını İzmirli hayranları için seslendirecek.

Çıkışını 1978 yılında, efsanevi Yunan müzisyen Apostolos Kaldaras ile yaptığı ortak çalışmayla gerçekleştiren Glykeria, 80’li yıllarda ününü pekiştirdi. 1982’de Brüksel’de düzenlenen Europalia Festivali’nde, Sotiria Bellou, George Dalaras ve Margarita Zorbala ile birlikte Yunanistan’ı temsil etti; 1986’da Atina Olimpiyat Stadyumu’nda, Yiannis Markopoulos’un “İlkyaz Senfonisi”nin prömiyerini gerçekleştirdi.

Kariyerine başladığı 70’li yıllardan bu yana, Natacha Atlas, Ömer Faruk Tekbilek, George Dalaras, Marinella, Ofra Haza, Ricky Gal, Chava Alberstein, Paschalis Terzis, Antonis Vardis, Sarit Hadad, gibi isimlerle müzikal işbirlikleri yapan, Yunanistan’ın eşsiz seslerinden Glykeria’nın repertuvarında Türk müzikseverlerin de yakından tanıdığı birçok ezgi yer alıyor. 

Rebetiko türünün modern zamanlardaki yorumcusu olarak ünlenen, 80’li yıllar boyunca ülke çapında yüzbinlerce kişiye kapalı gişe konserler veren Glykeria, 1982’de “Omorfi Nychta” isimli gece kulübünde canlı olarak kaydettiği “Me tin Glykeria stin Omorfi Nychta” albümüyle Yunanistan müzik tarihinin en çok satan albümüne imza attı. 

Yunan müzik dünyasının iki büyük ismi Marinella ve Eleni Vitali ile birlikte 20. yüzyılda Yunan bestecileri tarafından yazılmış en popüler şarkıları seslendirdikleri "A Female Affair" prodüksiyonunda sahne alan Glykeria, klasikleşmiş Rebetiko ve Laika şarkıları seslendirdi. 

Kariyeri boyunca 30’a yakın albüme imza atan, dünyanın 5 kıtasında 2000’den fazla konser veren sanatçı, 2017 yılında Rebetiko ve Laika türündeki eserleri pop ile harmanlayarak yorumladığı albümü “Ta Paidia Olou Tou Kosmou” yu (I Followed a Star), 2018 yılında “Akolouthisa Ena Asteri Best Of” albümünü, 2019 yılında da “Den Eho Pia Dikaioma” single’ını dinleyenlerle buluşturdu. Glykeria, kariyerinin en güzel şarkılarıyla 8 Eylül akşamı İzmir Fuarı Çim Konser Alanı’nda olacak. 

8 EYLÜL 2019 – 21.30 – İZMİR ENTERNASYONAL FUARI – ÇİM KONSER ALANI / Konser ücretsizdir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.