Göç Konferansı gerçekleştirildi

Göç Konferansı gerçekleştirildi

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği ile Buca Belediyesi işbirliğiyle, 70.Yıldönümünde Yugoslavya'dan Türkiye'ye Göçler ve Göç Olgusu Konferansı gerçekleşti.

Buca Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen konferansa Buca Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Görkem Duman ve Özgür Çağlar Akova ile Rumeli Balkan Dernekleri ve Federasyonlarının Başkan ve Yöneticileri katıldılar.

fb-img-1679726661654.jpg

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler açılış konuşmasında şunları aktardı: "Geçmişinden ders almayan bir millet geleceğine yön veremez. Biz de ailelerimizin Yugoslavya'dan göçü öncesi ve sonrası yaşadıklarını burada tekrar hatırlayarak geçmişle gelecek arasında bir köprü olmaya çalıştık.Göçler anılarımızda hep yaşayacak. Dernek olarak göçün 70.yıldönümüyle ilgili etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz."

fb-img-1679726658107.jpg

Dr. Öğr. Görevlisi Mustafa Özdemir de verdiği konferansta Balkanlardan Türkiye'ye olan göçlerin tarihçesi ile 70 yıl önce Yugoslavya'dan ülkemize olan serbest göçün neden ve sonuçları hakkında belgelerle bilgilendirmelerde bulundu.

Konferans Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Özreçber'in Dr.Öğr. Görevlisi Mustafa Özdemir 'e çiçek vermesi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.