Göçmenoğlu'ndan İGC Başkanı Dikmen hakkında flaş iddia

Göçmenoğlu'ndan İGC Başkanı Dikmen hakkında flaş iddia

İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu'ndan çok tartışılacak açıklama

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek kongrede başkan adayı olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, mevcut başkan Misket Dikmen, Sayman Semih Aksoy ve Üye Murat Atilla hakkında çok tartışılacak bir açıklama yaptı. İşte Göçmenoğlu'nun o açıklaması:

"İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin saygıdeğer üyeleri,

Başkan Yardımcılığı görevini 2 yılı aşkın süredir onurla yaptığım İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde kararların Yönetim Kurulu ile birlikte alındığını sanıyordum. Ancak 6 Şubat 2018 günü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Sayman Semih Aksoy ve Üye Murat Atilla'nın, cemiyetin Akbank Liman Şubesi'nde bulunan yaklaşık 1 milyon 700 bin liralık nakit hesabının 300 bin lirasına nakit blokaj koydurarak gazetemiz Dokuz Eylül'ün matbaa borcu için teminat mektubu aldıklarını öğrendim. Ayrıca gazete için 100 bin liralık ek hesap açtıran Dikmen, Aksoy ve Atilla, bu işlemler için tüzüğümüz açıkça belirtmesine rağmen Yönetim Kurulu'nu yok saydıklarını görüyoruz. Derneğimizin Anayasası niteliğinde olan tüzüğümüzün 4'üncü bölümünün Mali İşlemler başlıklı kısmında madde 34, "Dernek harcamaları yönetim kurulunun karar ve bilgisi altında usulüne uygun olarak yapılır" demesine rağmen bu maddeye uyulmayan bir işlem yapıldığını tespit etmiş bulunmaktayız.  Ayrıca tüzüğümüzün 3'üncü bölümünün Yönetim Kurulu'nun Görev ve Yetkileri başlığının e maddesi de, "Derneğin gelir, gider ve demirbaş hesaplarına ilişkin işlemleri yapmak" demesine karşın buna uyulmadığını ve yanlış işlem yapıldığını görmekteyiz.

YAZILI OLARAK SORDUM

Bu tespitimizin ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, yazılı olarak müracaat ettim ve yönetim kurulunu yok sayma sebeplerini sordum. Bugün Genel Sekreter Kenan Çimen imzasıyla verilen yanıtta, tüzüğümüz açıkça belirtmesine rağmen böylesine büyük bir mebla için yönetim kurulu kararı alınmasının zorunlu olmadığını iddia ettiler. Ayrıca yanıtta 11 Nisan 2016 tarihinde Yönetim Kurulu'nda alınan imza yetkisi kararının, bu işlem için yeterli olacağını ileri sürdüler. Ancak Dernekler İl Müdürlüğü Yetkilileri, imza yetkisi kararının rutin para yatırma, çekme yetkisi için olduğunu, böyle bir işlem için yönetim kurulu kararının zorunlu olduğunu belirttiler. Yanıt yazısında, "Verilen teminat mektubu (1 yıl süreli) dahil yapılan işlemler cemiyetimiz adına hiç bir şekilde harcama, gider ya da borç oluşturacak nitelikte değildir" derken, tüm üyelerimiz adına sormak istiyorum: "Gazetenin Mayıs ayına kadar borcu aksatması ya da ödeyememesi durumunda bu borcu kim ödeyecektir?" Teminat mektubu için bankaya ne kadar masraf bedeli ödenecektir? Bu bedeli cemiyetimiz mi, gazetemiz mi ödeyecektir? Bugüne kadar cemiyet yönetiminde 300 liralık harcama için dahi yönetim kurulu kararı alınırken böylesine hesaplarımızı tehlikeye atan büyük bir kararın Yönetim Kurulu'nda görüşülmemesini, üyelerimizin takdirine bırakıyoruz.

Ayrıca, Yönetim Kurulu'nun bilgisi dışında buna benzer başka bir uygulamanın yapılıp yapılmadığı konusunda tüm üyelerin bilgilendirilmesini, bu uygulamalar nedeniyle hesapların Genel Kurul'da ibrasının yapılmaması gerektiğine inanıyorum."

Tayfur Göçmenoğlu

İGC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.