Göçmenoğlu'ndan Misket Dikmen'e yanıt

Göçmenoğlu'ndan Misket Dikmen'e yanıt

İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu'ndan flaş açıklama

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek kongrede başkan adayı olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, mevcut başkan Misket Dikmen'in kendisi hakkında yaptığı açıklamaya cevap verdi. Göçmenoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin saygıdeğer üyeleri,

Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğum Cemiyette, yönetim kurulu kararı olmadan bankadaki hesaplarımızın belli miktarını bloke eden "300 bin liralık teminat mektubu alınması" konusunu, tüzüğümüze ve usule uygun olmadığı için gündeme getirdim. Mesleki birikimim, saygım ve üstlendiğim görev gereği, konuyu önce muhataplarına yazılı olarak sordum, "Gazete 2017'yi hatırı sayılır karla kapattı", "Ticari işletmenin rutin işlemi" şeklinde konunun özünden uzak, farklı bilgiler içeren cevaplar vermesi nedeniyle durumu siz değerli üyelerimizle paylaştım.

Konunun seçimle ilgisinin bulunmadığını, cemiyetin yönetimi için göreve getirilen 11 kişinin bilgisi dışında, iki kişinin Cemiyetin varlıkları konusunda işlem yapmasındaki rahatsızlığımdan kaynaklandığının altını çizerek belirtmek isterim. Ve bu tarzdaki "yönetim kurulu kararına gerek yok", "yaptım oldu" gibi tutumların, üyelerce hazırlanan tüzüğün hükümlerini ihlal eden uygulamaların cemiyetimize vereceği zararı düşünerek, üstünün kapatılmasının taraftarı olmadığımı da bildirmek isterim.

Cemiyetin varlıkları konusunda, 900'e yakın üyemizden her birine hesap vermek zorunda olduğumuz için soruyorum:

- 300 liralık bir harcamanın yapılabilmesi için Yönetim Kurulu toplantıya çağrılırken, 300 bin lirayı bloke altına alacak "teminat mektubu" neden 2 kişinin inisiyatifinde alınmıştır.

- Gazetenin hesabına 100 bin liralık "ek hesap" tanımlatıldığı ve buna yönelik de yine cemiyetin banka hesaplarının teminat gösterildiği bilgisi doğru mudur?  Hatırı sayılır kârda olan bir ticari işletmenin ek hesap kullanımı zorunluluğu nereden doğmuştur? Ve bu konuda, genel kurulda üyelerce göreve getirilen ve yetki verilen İGC YÖNETİM KURULU'nun onayı neden alınmamıştır.

- Cemiyetin tüm üyelerinin hakkının bulunduğu nakit hesabını bloke altına alan böylesine önemli bir konu saklı, gizli yapılmıştır?

Öğrenmek istediğimiz sadece ve sadece budur.

Saygılarımla"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.