Gökhan Gönül'ün Doping Kullanmadığına Hükmedildi

Gökhan Gönül'ün Doping Kullanmadığına Hükmedildi

Beşiktaş karşılaşması sonrası Fenerbahçeli yıldız oyuncu Gökhan Gönül'e yapılan testlerde, vücudunda doping amaçlı kullanılan bir madde olduğu ortaya çıkmıştı, TFF maddenin sağlık sorunları için kullanıldığına hükmetti.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Beşiktaş Fenerbahçe derbi karşılaşması sonrası yapılan testlerde idrarında 'Triamcinolone' maddesine rastlanan Gökhan Gönül'ün ilacı tedavi amaçlı kullandığına karar vererek, oyuncuya ceza verilme ihtimalini ortadan kaldırdı.

Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, Kadıköy'de oynanan Beşiktaş derbisi sonrası doping testlerine girmiş ve testlerde 'Triamcinolone' maddesi olduğu ortaya çıktı.  Gönül testlerin pozitif çıkmasının ardından sonuçları inceleyen TFF Hukuk Kurulu, futbolcunun derbi öncesi yasaklı maddeyi tedavi amaçlı kullandığını TFF'ye bildirdiğini belirtip, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkine gerek görmedi. TFF'den yapılan açıklamada her şeyin usulüne uygun olduğu belirtildi.

medyaege-gokhan-gonul

Fenerbahçe'den Gönül açıklaması yapıldı

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Gökhan Gönül'ün PFDK'ya sevk edilmesi gerekmediğini bildiren yazılı açıklama yapıldı. TFF'nin bize bildirim yapıldı açıklamasına atıfta bulunulan açıklamada, bildirim nedeniyle bir doping ihlalinin söz konusu yapılmadığı belirtildi.

TFF Hukuk Müşavirliği Fenerbahçeli Gökhan Gönül'e yazı göndererek, tedavi amaçlı ilaç kullanılması ve bildirim yapılmasıyla doping yapmanın bir etkisi olmadığını belirtti. Öte yandan kontrolleri gerçekleştiren Prof. Dr. Süleyman Özyalçın'ın sunduğu rapor gerekçe gösterilerek, tıbben kullanılan 'Triamcinolone' maddesinin yasak olmayacak şekilde lokal yolla uygulamanın pozitif sonuç verdiğinin bilimsel araştırma yayınlarında anlatıldığını ve durumun yasaklı bir tedavi olmadığını belirtti.

Vücudu ilaçlara direnç kazanmış

Kariyerinde bir çok sakatlık geçiren yıldız futbolcunun, kullandığı ilaçlara bünyesinin alışması sonucu direnç kazandığını belirtilerek daha güçlü ilaçlar kullanmak zorunda olduğunu ifade edildi. Milli takımda da forma giyen futbolcunun, Beşiktaş derbisinde ağrılarını dindirmek amaçlı kullanılan ilaçların ağrısını dindirmediği için, lokal anesteziyi  uzun süre etkili tutacak ilaçlar kullandığı da iddia edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.