Gönül Coğrafyası'nın okullara yardımları sürüyor!

Gönül Coğrafyası'nın okullara yardımları sürüyor!

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Gönül Coğrafyası 23 ile ve 34 okula yardımlarını ulaştırdı. 

Hakkari ile başlayan serüven Van, Şanlıurfa, Hatay, Mardin, Muğla, Sakarya, Gaziantep, Konya, Diyarbakır, Afyon, Uşak, Ağrı, Amasya, İzmir, Kars, Niğde, Siirt, Bingöl, Sivas, Balıkesir, Iğdır ve son olarak Batmandaki yüreklere dokunuldu. Bu seneye de güzel başlayan ekip yardımlarını ulaştırmak için harekete geçerek çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. 

Gönül Coğrafyası koordinatörü Özcan Kocakaplan, “Kısa bir sürede 23 il ve 34 okula ulaşmak gurur verici bir durum, toplamda 8 bin kitap ulaştırıp, bunların yanında bini geçik defter olmak kaydıyla, kalem, kalemtraş, silgi, araç-gereç vs. malzemelerimizi de minik kalplere ulaştırdık. Allah’ın izniyle 81 ilimize ulaşana kadar projemiz devam edecektir, Allah yardımcımız olsun.” ifadelerini kullandı.

Gönül Coğrafyası Kimdir ?

Genel olarak üniversite öğrencileri tarafından yapılan ve kesinlikle gönüllülük çerçevesinde olan bir proje ve eğilimdir.
Amaçları; kitapsız çocuk, kütüphanesiz okul bırakmamaktır. Bunların yanında bize ulaşan ya da bizim bulduğumuz ilkokul, ortaokul, liselere kitap yardımı başta olmak üzere defter, araç gereç, elbise, boya, malzeme vs. yardımlarının yapılması esas alınır.
Akabinde kütüphaneler bir yana okul boyaması olsun, çocuklar ile aktiviteler olsun bunların da yerine getirilmesi de esas alınır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.