Google APP Launcher Artık Sadece Chrome'da Var

Google APP Launcher Artık Sadece Chrome'da Var

Dünya teknoloji devleri arasındaki Google, Chrome'da yeteri kadar ilgi görmediğini düşündüğü özellikleri kaldırmaya devam ediyor. Google, internet tarayıcısından geçen yıl kaldırdığı uyarı merkezinin ardından bugün de APP Launcher özelliğini kapatıyor

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından olan Google internet tarayıcısı, geçtiğimiz yıl kullanılmadığı gerekçesiyle uyarı merkezini internet tarayıcısından kaldırmıştı. Google'dan yapılan açıklamaya göre bugün itibariyle bilinen çoğu işletim sisteminde (Windows, Mac ve Linux) çalışacak şekilde APP Launcher kullanımı açık olan şirketin uygulaması, artık sadece internet tarayıcısı Google Chrome üzerinden APP Launcher'ı kullandırtacak. Normalde internet tarayıcısının, uygulamalar sekmesinde olan APP Launcher artık sadece internet tarayıcısı üzerinden açılacak.

APP Launcher'ın artık geliştirilmeyerek, işletim sistemlerinden kaldırılmasının sebebi olarak, Google'ın tuttuğu verilere göre bu uygulamanın artık çok az kişi tarafından kullanılıyor oluşu gösterildi. APP Launcher ilk çıktığından kullanıcıların Google hizmetleri ve oluşumlarına daha hızlı ulaşılması hedefleniyordu. Ancak çoğu kullanıcının Chrome kullanması ve APP Launcher'e buradan erişim gerçekleştirmesi, Google'ın işletim sistemlerinden APP Launcher'ı kaldırmaya yöneltti.

Chrome OS'ta bulunan APP Launcher diğer işletim sistemlerinden farklı olarak kaldırılmayacak. OS'un önemli parçalarından biri olan uygulama, Windows, Mac ve Linux kullanıcılarını etkileyerek, kaldırılacak. APP Launcher'ın kaldırıldığı işletim sistemlerinden birini kullanan kullanıcı, uygulamayı açmaya çalıştığından bir uyarı alarak açamayacak. İnternet tarayıcısındaki APP Launcher'e erişmek için chrome://apps yazmak APP Launcher'a erişmek isteyen Google tarayıcı kullanıcıları için yeterli olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.