Google Asistan’ın kullanmak artık daha kolay!

Google Asistan’ın kullanmak artık daha kolay!

Google Asistan, “Ambient Mode” sayesinde kullanım alanını genişlett

Alexa ile Siri’ye kendisini kanıtlayan ve güçlü bir rakip olduğunu gösteren Google Asistan, “Ambient Mode” sayesinde kullanım alanını genişletti. Kullanım alanı genişletilen yazılımın kullanım kolaylığı ve işlevselliği de Google yönetimi tarafından geliştirilmeye devam ediyor.

Google’ın Pixel 4 ürünü için ortaya çıkan sızıntılar, arama motoru şirketinin kendi yazılımı için bazı tasarımsal değişiklikler planladığını gösteriyor. Peki, yeni bir kullanıcı arayüzü üzerinde çalışan Google’ın öneriler konusunda hazırladığı stratejiler neler?

Eski versiyonda 2 ana kısayol dışında kullanıcılara pek de detaylı kısayol önermeyen sistem, bundan böyle en hayati 4 seçeneği ekranda gösterecek. Aşağıdaki görselde görüldüğü üzere kullanıcılara sunulması planlanan seçenekler şu şekilde: Arama, mesaj atma, ev için navigasyonu çalıştırma ve hatırlatıcı kurma. Bunun dışında ekranda yer alan beyaz alanların kullanımı da değiştirildi. Sol taraftaki görüntüde yer kaplayan kısayollar, sağ tarafta ortadan kalkmış. Kendisine ayrılan özel alanda hizmet veren seçenekler, hem daha az yer işgal ediyor hem de daha çok verim sağlıyor.

Henüz çok yeni bir değişiklik olan bu adımın yakın bir zamanda güncelleme adı altında gelmesi beklenmiyor. Google Asistan Beta güncellemelerini yakından takip etmek istiyorsanız “buraya”  tıklayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.