Google Chrome Sürüm 50'ye Yükseltildi

Google Chrome Sürüm 50'ye Yükseltildi

Chrome maruz kaldığı bir çok sorunun ardından tarayıcıyı yükseleterek Chrome 50 sürümüne geçti. Yeni sürüm Windows, Mac ve Linux sürümlerinde kullanılacak.

Googgle Chrome, Windows, Mac ve Linux işletim sistemleri için kullandığı internet tarayıcısını yükseltti. Yeni güncellemeyle gelen sürüm Chrome 50 olarak adlandırıldı.

Chrome 50'de birçok yeni özellik bulunuyor. Uyarılarda geliştirmeler yapan Chrome 50 sayesinde internet siteleri kullanıcı davranışına göre uyarılarda değişik fonksiyonlar gösterebiliyor. Chrome'un yeni sürümüne geçmesiyle beraber, sitelerin verdiği uyarılar ses çıkarmak veya çıkarmamak konusunda sürümdeki seçeneklerin güçlendirmesiyle beraber karar verilebiliyor. Öte yandan uyarılar kullanıcı isteğiyle kapatıldığı takdirde aynı Google hesabıyla açılan diğer cihazlarda da otomatikman kapatılmış oluyor.

Chrome 50 üreticileri tarafından güncellenmesi bırakılmış Windows Vista, Windows XP ve Mac OS X gibi işletim sistemlerine destek vermeyecek

Daha önce bir çok sıkıntı baş göstermişti

İnternet tarayıcıları arasında en üst sıralarda olan Google Chrome, bir çok kullanıcının RAM kullanımı dolayısıyla şikayetine maruz kalmıştı. En tepedeki yeri sarsılmaya başlayan Chrome, bu sefer de virüs taramasında karşı kalınan bir çok sorunla gündeme geldi. Chrome üzerinden güvenlik taraması yapmak isteyen kişiler sahte buton ve seçeneklerle karşılaşıyor.

Geçtiğimiz aylarda Chrome yüksek RAM tüketimiyle gündeme gelmişti. RAM sorununa çözüm bulamayan Google bu sefer gündeme güvenlik taramasında ortaya çıkan sorunla geldi. Kullanıcılar Chrome dışındaki internet tarayıcılarına yönelmeye başladı.

Bir zamanlar dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Explorer’ı tahtından edip yerini alan Chrome şimdi tahtı kaybetmemek için uğraşıyor. Güvenlik taraması konusunda sıkıntılarla karşılaşan tarayıcı, virüslerin kendi güvenlik tarama sistemine yerleşmesiyle mücadele ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.