Google Docs hatalarınızı düzeltecek!

Google Docs hatalarınızı düzeltecek!

Google Docs veya diğer adıyla Google Dökümanlar, bir ofis kullanıcısının kelime işlemci, hesap tablosu programı, sunum hazırlama ( World, Excel, PowerPoint ) gibi ihtiyaçlarını Google Drive içerisinde sunduğu için büyük bir ilgi görüyor.

Kullanıcılar hazırladıkları dökümanlara internetin olduğu her noktadan ulaşabiliyor. Bu sayede rakiplerine karşı büyük bir avantaj sunan Google Docs, artık yazım hataları konusunda da eksiğini kapatarak hatalarınızı düzeltecek.

Google Docs için yazım ve dil bilgisi denetimi müjdesi!

Microsoft Office programları ile benzer şekilde artık yazım ve dil bilgisi denetimi yapabilen Google Docs servisi, kullanıcılar bir kelimeyi hatalı veya eksik yazdığında yaptığı otomatik öneriler ile bunun düzeltilmesini sağlayacak.

Bir hata olduğu düşünülen kelime ekranda mavi renk ile vurgulanıyor. Kelime üzerine sağ tıklandığında düzeltilmiş hali görüntülenebilirken, aynı şekilde bu uyarı kapatılabiliyor. Bu öneriler Araçlar menüsünden de görüntülenebiliyor.

Bu sayede hataları görmek için harcanan zamanı minimuma indirecek olan bu özellik ilk etapta erken erişim programı ile sunulacak. Sonrasında ise genele açıklacak olan yazım denetimi için Google’dan herhangi bir tarih gelmedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.