Google Haritalar yeni rapor etme özelliği kazanıyor

Google Haritalar yeni rapor etme özelliği kazanıyor

Google Haritalar yeni rapor etme özelliği ile beraber bir süredir Waze‘de bulunan birçok özellik Google Haritalar için geliyor

Kullanıcılar artık Google Haritalar’da trafik sıkışık olduğunda ya da bir sürücü hız sınırını aştıysa bunu bildirebilecek. Yerleşik olarak Speed Camera ile bütünleşen uygulama, ilerleyen günlerde daha da fonksiyonel hale gelecek.

Geçen yıl satın alınan Waze’de söz konusu özelliği görüyor olsak da Google Haritalar rapor etme özelliğini yeni kazanıyor. Kullanıcılar herhangi bir kaza durumunda ya da yolların kapanması durumunda bu yeni özelliği kullanabilecek. Trafik bir yerde sıkıştığı zaman da kullanılabilecek bu özellik ile yakın zaman içinde trafik olayları rapor edilebiliyor olacak.

Google Haritalar’ın yeni özelliği iOS cihazlarla uyumlu hale getirilecek. Bir blog yazısında ortaya çıkan başka bir detaya göre, bu özellik iPhone kullanıcıları için bir kısmı sunulmuş durumda. Bunlar ise hız sınırını aşma ve trafik sıkışıklığını bildirme özelliği diyebiliriz. Bir trafik olayını bildirmek için uygulamanın navigasyon arayüzünde yer alan buton ile kolayca halledebileceksiniz.

Ancak yine de söz konusu bütün özelliklerin kazanılması için Google biraz daha beklememiz gerektiğine işaret ediyor. Bu Ekim ayının son haftalarında yayınlanacak bir güncelleme ile kullanıcalara bahsedilen özellikler sunulacak. Bu özellikler arasında, yol çalışmalarını bildirmeyle beraber, yoldaki şeritlerin kapanması ve engelli araçlarının olup olmadığı ya da  yolda herhangi bir nesne var mı yok mu bunların bildirileceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.