Google o uygulamanın fişini çekiyor!

Google o uygulamanın fişini çekiyor!

Her yıl yeni projeler ve yeni geliştirmelerle karşımıza çıkan İnternet devi, bazı hizmetlerine de yol veriyor.

Google haberler aslında uzun yıllardır devam eden ve en çok kullanılan hizmetlerden biri. Çoğu Android kullanıcısı farkında olmadan keşfet aracılığıyla her gün Google Haberler üzerinden günceli takip ediyor. İşte Google Haberler uygulamasının bir parçası olan basılı dergi aboneliği Google tarafından sonlandırılıyor. Bu hizmet basılı dergilerin dijital baskılarını okumak ve tek bir yerden bu abonelikleri yönetmek isteyenler için kullanılıyordu. Ancak Google, elindeki verilere göre bu uygulamanın artık yeterince kullanılmadığını ve kullanıcılara hitap etmediğini düşünüyor.

Bir zamanlar hepimizin kütüphanesinde başrolü oynayan dergiler, şimdilerde ise büyüyen İnternet sonrası zor bir dönem geçiriyor. Dijitalleşerek bu yıkımdan biraz da olsa kurtulan dergileri, bu Google hizmeti devre dışı kalınca daha da zor günler bekliyor  gibi.

Ülkemizde dergiler büyük zorluklarla ayakta kalmaya çalışsalar da, dünyada dergi halen önemli bir içerik kaynağı. Ancak bu dergiler özellikle son yıllarda önemli bir dijital abone sayısına da sahip. Bu hizmetin bu abonelerin ne kadarı tarafından etkin olarak kullanıldığı bilinmese de, hizmetin son bulmasının dijital abonelik sistemi üzerinde etkisi olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.