Google'a Telefon Karşılaştırma Modülü Geliyor...

Google'a Telefon Karşılaştırma Modülü Geliyor...

Sadece arama motoru web sitesi olarak adlandırılamayacak olan Google, İnternetin devi olarak telefon karşılaştırmak isteyenler için hizmet vereceğini açıkladı.

İlk etapta arama motoru olarak yola çıkan Google, Alphabet olarak yola devam etmeye karar aldıktan sonra İnternet'in devi, teknolojinin de yol gösterici firmaları içerisinde yer aldı. Hiç beklenmedik gelişmeler gösteren Google, son dönemde sadece İnternet devi olarak adlandırılmıyor. Bunun yanında teknoloji devinin mobil alanda da kendisini gösterdiğini görüyoruz. Android işletim sistemiyle beraber yazılım alanında, Pixel ve Nexus akıllı telefonlarıyla beraber donanım olarak mobil alanda hızlı bir yükseliş yakalanmış durumda. Bunun yanı sıra teknoloji devi sürekli olarak yatırımlarına da devam ediyor. Bu süreçte internet yönünü her zaman için ilk sırada tutan teknoloji devi, son olarak internet üzerinde yeni bir projesini daha açıkladı.


Google Telefon Karşılaştırma Nasıl Çalışacak?
 

Yeni açıklanan atılımla beraber Google, kullanıcıların direk olarak tarayıcıyı kullanarak telefon karşılaştırmasını sağlayacak. Arama motoru üzerinden yürüyecek olan sistemin işleyişi de oldukça basit. Kullanıcılar sadece karşılaştırmak istedikleri telefonları yazacak. “A vs B” şeklinde karşılaştırmak için yazılan telefonlar, doğrudan arama motoru sonuçlarında Google karşılaştırması olarak gelecek. Dev bir veri tabanına sahip olan Google, günümüz sitelerinde yer alan karşılaştırmalardan çok daha detaylı karşılaştırmalar sunabilecek.

En büyük avantajlardan biri ise telefonların fiyatlarının da sunulacak olması. Bloklar halinde değerlendirmeler bir yana, özellikler karşılaştırmalarıyla beraber fiyat seçenekleri de sunulacak. Üstelik bu şekilde telefonların en düşük fiyatla satıldığı yerlerde net bir şekilde tespit edilebilecek. İlk olarak kendi telefonlarıyla işe başlayan teknoloji devinin, kısa süre içerisinde tüm modeller için sistemi kullanıma alacağı düşünülüyor. Bunun aynında söz konusu sistemde yer alacak olan algoritmaların detayları açıklanmadı.

İşlemin karşılaştırma yapılan sitelerden bilgi alınarak farklı bir algoritma kullanılıp firmanın kendi sistemi olarak sunulacağı düşünülüyor. Söz konusu hamleyle beraber internet devinin bir nevi telefon karşılaştırma sitelerinin sonunu getirebileceğini de belirtelim. Öyle ki meşhur SEO çalışmalarına gerek kalmadan internet devi kendi sonuçlarını ilk seçenek olarak sunacak ve kullanıcılar hiçbir siteye girmeye gerek kalmadan, telefonları her yönüyle karşılaştırabilecek. Tüm sistemin ne zaman kullanıma gireceği konusunda ise net bir tarih açıklaması gelmiş değil.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.