Google'dan büyük yenilik!

Google'dan büyük yenilik!

Google Lens’i entegre eden akıllı ekran görüntüsü oldu.

Android cihazlarda varsayılan olarak gelen Google uygulamasının 10.16 versiyonu için ilk test sürümü yayınlandı. Uygulamanın beraberinde getirdiği en büyük yenilik, Google Lens’i entegre eden akıllı ekran görüntüsü oldu.

Herhangi bir ekran görüntüsü aldığınızda “Düzenle ve Paylaş” olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. Düzenle seçeneğini kullanarak tahmin edebileceğiniz gibi fotoğrafı kırpma, döndürme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Paylaşma seçeneği ise adından da anlaşılabileceği üzere ekran görüntüsünü doğrudan paylaşabilmenizi sağlıyor. Akıllı ekran görüntüsü ile bunu bir adım ileri taşıyan Google, Lens uygulaması ile beraber çalışacak hale getiriyor.

Bilmeyenler için Lens’in bir objenin tarayarak onun hakkında bilgi sunduğunu belirtmeliyiz. Yani,  bir anıtın, ürünün veya kartın fotoğrafını çektiğinizde size onunla ilgili bilgiler sunabiliyor.  Bunun ekran görüntüsüne yansıması ise ekrandaki içerikler olacak. Yani, Google uygulamasında araştırma yaparken ilgi çekici bir görsel bulduğunuzda, ekran görüntüsünü alarak o objeyi Lens ile tarayabileceksiniz. Google uygulamasının bu yeni özelliklere sahip olan sürümünün ne zaman yayınlanacağı şu anda bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.