Google'dan uygulama güvenliği için yeni adım

Google'dan uygulama güvenliği için yeni adım

Google, uygulama güvenliği ile ilgili adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda dünya devi, yeni bir ‘Uygulama Savunma İttifakı’ oluşturuyor.

Google, Android cihazlara yönelik tehditlere karşı nihayet etkin bir mücadeleye girişecek. Bu amaçla Google uygulama güvenliği için çeşitli partnerlerle iş birliğine gidecek.  Şirket, cihazlarınızı kullanmadan önce kötü niyetli uygulamaları yakalamak adına ortaklıklar geliştirecek. Bu ortaklıklar için siber güvenlik firmaları ESET, Lookout ve Zimperium seçilmiş durumda. Uygulama Savunma İttifakı olarak adlandırılan girişim, uygulama tabanlı kötü amaçlı yazılım riskini azaltmayı, yeni tehditleri belirlemeyi ve akıllı telefon kullanıcılarını, kazançlarını artırmak için platformu kullanan kötü oyunculara karşı korumayı hedefliyor.

Bunu yapmak için, Google, Play Protect kötü amaçlı yazılım algılama sistemlerini her bir ortağın tarama motoruyla entegre ediyor, böylece Play Store’da bir üçüncü taraf uygulamasını kullanıma sunmadan önce detaylı bir inceleme yapılabiliyor. 2017’de tanıtılan Google Play Protect, Google Play‘in dışında 500.000’den fazla uygulamayı düzenli olarak taramak için cihaz üstü korumaları ve bulut tabanlı bir altyapıyı bir araya getiriyor. Ayrıca, kötü niyetli uygulamaları daha hızlı tespit etmek için etkin bir zemin sunuyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.