Google'ın deprem uyarı sistemi sorunsuz çalıştı

Google'ın deprem uyarı sistemi sorunsuz çalıştı

Google’ın deprem uyarı sistemi, geçtiğimiz günlerde Filipinler’de yaşanan 6,7 büyüklüğündeki depremde sorunsuz bir şekilde devreye girdi ve kullanıcıları uyardı.

ABD’li teknoloji devi Google, geçtiğimiz aylarda yeni deprem uyarı sistemini 7 ülkede daha kullanıma sunmuştu. Bu ülkelerden birisi de Filipinler’di. Filipinler’de geçtiğimiz günlerde yaşanan depremden hemen önce uyarı veren deprem uyarı sistemi, kullanıcıları uyararak olası tehlikelerin önlenmesini sağladı.

3a8faa7d2de9d8673260a3cb2f2d8f67a5572a6c.jpg

Kullanıcılara gaz kaynaklarını kapatmaları, panik yapmamaları ve merdivenleri kullanmamaları gibi deprem anında unutulabilen uyarıları gösteren uygulama, depremin başlamasından birkaç saniye önce uyarı verdi. Sistemin başarılı çalışmasından ötürü sosyal medyada Google’a teşekkür tweetleri paylaşıldı.

Google, geçtiğimiz yıldan beri sistemini geliştirerek akıllı telefonları dünyanın en büyük deprem tahmin sistemine dönüştürdü ve Filipinler’deki deprem de bu sistemin sorunsuz çalıştığını kanıtlamış oldu. Sistem, telefonlardaki sensörlerin anormal titreşimleri ölçmesi ile çalışıyor.

Deprem uyarı sistemi Türkiye’de de mevcut

Google’ın deprem uyarı sistemi ülkemizde de mevcut. Bu sistem çoğu telefonda halihazırda açık olarak geliyor. Eğer bu sistemin açık olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, Android telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “Konum” ayarlarına girmeniz ve oradaki “Deprem Uyarıları” seçeneğinin açık olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.

Sistem, deprem anında yapmanız gerekenleri, depremin tahmini şiddetini ve tahmini uzaklığını belirtiyor ve titreşimle birlikte yüksek bir ses çıkararak dikkatinizi çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.