GÖZTEPE, ALTAY VE ALTINORDU DÜŞER!

GÖZTEPE, ALTAY VE ALTINORDU DÜŞER!

Ali Eyce yazdı

‘İzmir Derbisi, İzmir’in Derdi’

18 Eylül 2021 tarihli köşe yazım, aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

https://www.medyaege.com.tr/izmir-derbisi-izmirin-derdi-21595yy.htm

Son cümlemde şöyle: ”Zamanla bu derde çare bulunmazsa, korkarım ki İzmir’i temsil eden iki takımdan birisini süper lig de kaybetme tehlikesiyle bile karşı karşıya kalınabilir.”

Aradan haftalar geçti, ne maçlar oynandı ve sonuç Göztepe 18. Sırada ve çaresiz, Altay 16. Sırada ve o da çaresiz.

Futbolu herkes kadar bilmiyorum, herkesten bir tık daha fazla biliyorum.

Fanatiklik yapmıyorum, çünkü fanatiklik gerçekleri görmemek, ne olursa, olsun demek, çaresizliği kabullenmekten başka bir şey değildir.

O zaman bazı arkadaşlarla yazım üzerine konuştuğumuzda daha ligin başı diye, çok şey değişir dediklerini dün gibi hatırlıyorum.

Ligin başı çok şey değişir doğru ama gidişi değiştirecek oyuncuların yoksa Altay ve Göztepe’de değişen sadece zaman oluyor, ligdeki sıralama oluyor.

O zaman da yazmıştım, aha bir daha yazayım, eğer ikinci yarı başlarken, ara transfer döneminde ciddi bir hamle gelmezse, Altay çıktığı gibi, Göztepe yıllar sonra yeniden süperliğe veda eder.

izmirdeki-vaka-sayisi-artisi-futbol-kuluplerine-de-yansidi-altay-altinordu-goztepe-e1604060469243.jpg

İki spor kulübünün yöneticileri de eminim bunun farkındadır, oyuncuları gibi.

İyi oyun oynarsın, bir gol yersin kazara, bir gol yersin son dakika da puan kaybedersin, bu bir olur, iki olur ama iyi oynamıyorsan, rakibinin seni çözmesi kolay bir oyun oynuyorsan, rakibin senin maçlarını izler, böyle atarız, böyle yeneriz taktiği yapar senin de yapabileceğin bir şey olmaz.

Sadece ‘Sahada 11 kişiydik’ dersin.

Yıllar önce de aynı görüşümü Altınordu için yazmıştım. İyi oyuncuları bulup, iyi yetiştirip, sata sata Altınordu’nun kendisine hiçbir fayda sağlamadığını, kapitalist düşünüp Altınordu’nun daha da aşağılara düşmesine neden olduğunu yazmıştım.

Altınordu’da şimdilerde 1. Lig’de tutunmaya çalışıyor ki, işi zor.

Lig sonu bir daha hatırlatmamayı dileyerek son cümlem, “Diğer takımların oyun düzenlerinde ve oyuncularında bir sorun olmazsa, Altay ve Göztepe süperlig’den, Altınordu 1. Lig’ten düşer.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum