Grasshoppers 0-2 Fenerbahçe

Grasshoppers 0-2 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanşında Fenerbahçe, Grasshoppers ile deplasmanda karşılaşıyor

FA Avrupa Ligi Play-off turu rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda Grasshoppers ile karşılaştı.

İlk maçı sahasında 3-0 kazanan Fenerbahçe rakibini deplasmanda da 2-0 yendi ve adını gruplara yazdırdı.

Fenerbahçe'nin gollerini 77. dakikada Alper'in vuruşunu boş kaleye tamamlayan Fernandao ve 84'te Miroslav Stoch kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.

MAÇIN ÖYKÜSÜ (İLK YARI)

Mücadeleye İstanbul'daki ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetin avantajıyla başlayan Fenerbahçe, kontrollü bir oyun ortaya koydu. Düşük tempoda oynanan maçta topun kontrolünü rakibine veren sarı-lacivertliler, savunma arkasına atılan toplarda hızlı ataklarla gol aradı. İleri uçtaki oyuncular Van Persie, Alper Potuk ve Stoch'u topla buluşturmakta zorlanan Fenerbahçe, ilk yarıda Van Persie ile iki pozisyondan yararlanamadı. Maçın 25. dakikasından sonra kontrolü eline alan Fenerbahçe, bu ikisi haricinde net bir gol pozisyonuna giremedi. Savunmada ise sağlam bir görüntü veren Fenerbahçe, rakibine net gol fırsatı tanımadı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

Müsabakaya daha istekli başlayan Grasshoppers, maçın ilk 25 dakikasında topun kontrolünü elinde bulundurdu. Topa sahip olmasına rağmen Fenerbahçe kalesine gitmekte zorlanan ev sahibi takım, ilk yarıda net gol pozisyonu üretemedi. Karşılaşmanın 25. dakikasından sonra kontrolü rakibine kaptırmasına rağmen savunmada çok fazla zorlanmayan İsviçre temsilcisi, devre arasına 0-0 eşitlikle girdi.

38. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında altıpas gerisinde bulunan Van Persie'nin gelişine vurduğu top az farkla yandan auta çıktı.

43. dakikada Salih Uçan çalımlarla ceza sahasına girmek isterken Grasshoppers savunmasının müdahale ettiği top ceza alanı yayı içindeki Van Persie'nin önünde kaldı. Hollandalı oyuncunun bekletmeden sol ayağıyla çıkardığı şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

İkinci yarı birazdan...

MAÇTAN NOTLAR

ALPER'İN CEZASI BİTTİ

Geçen sezon UEFA Disiplin Kurulundan 3 maç ceza alan Alper Potuk'un cezası sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Braga takımıyla yapılan karşılaşmasında kırmızı kart gören Alper, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulundan 3 maç ceza almıştı. Bu sezon Monaco ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçlarında görev alamayan sarı-lacivertli futbolcu, Grasshoppers ile oynanan ilk müsabakayı da tribünden izlemişti.

Aldığı üç maçlık cezası sona eren Alper, Grasshoppers karşılaşmasına ilk 11'de başladı.

VAN PERSİE VE STOCH, BU SEZON İLK KEZ İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie ile Slovak futbolcu Miroslav Stoch, bu sezon ilk kez ilk 11'de forma giydi.

Sarı-lacivertli takımın bu sezon yaptığı 4 maçın 2'sinde süre alan Van Persie, ilk kez bir maça ilk 11'de başladı. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco ile yapılan iki karşılaşmada sakatlığından dolayı kadroya alınmayan deneyimli golcü, Grasshoppers ile oynanan ilk maç ile Süper Lig'deki Medipol Başakşehir karşılaşmasında sonradan oyuna girdi. Stoch ise Fenerbahçe'nin 4 resmi maçına da sonradan dahil oldu.

EMENİKE, İLK KEZ YEDEK

Fenerbahçe'de golcü futbolcu Emmanuel Emenike, bu sezon ilk kez yedek kulübesinde oturdu.

Sezon öncesinde yapılan hazırlık maçları ile UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde yapılan Monaco maçlarında attığı gollerle dikkati çeken Emenike, bu sezon yapılan 4 resmi maça ilk 11'de başladı. Nijeryalı futbolcu, Grasshoppers müsabakasında yerini Van Persie'ye kaptırırken, bu sezon ilk kez bir maçta yedekler arasında yer aldı.

FENERBAHÇE TARAFTARI ÇOĞUNLUKTA

Karşılaşmaya Grasshoppers takımı ev sahipliği yapmasına rağmen tribünlerde Fenerbahçe taraftarları çoğunlukta bulundu.

Müsabakanın oynandığı 26 bin 500 kişi kapasiteli Letzigrund Stadı'nın tribünlerinde boşluklar dikkati çekti. İsviçreli taraftarlar maça ilgi göstermezken, Avrupa'da yaşayan Türk taraftarlar satılan biletlerin çok büyük bölümünü aldı.

Tribünlerde yaklaşık 15 bin futbolsever bulunurken, bunların yaklaşık 12 binini Türkler oluşturdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.