Graston Tekniği ile yumuşak doku tedavisi mümkün!

Graston Tekniği ile yumuşak doku tedavisi mümkün!

İzmir Özel Sağlık Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülten Tan Aksoy, yumuşak doku ve fasya bozukluklarını tespit etmek için sıklıkla kullanılan Graston Tekniği hakkında bilgi verdi.

Graston tekniğinin yaralanmış dokuyu tespit eden alet destekli, manuel ve etkili bir teknik olduğunu belirten Dr. Gülten Tan Aksoy, vücudun çeşitli bölgeleri için üretilmiş titanyum çubuklar kullanıldığı bilgisini verdi.

KASLAR ÜZERİNDE ETKİLİ

Uygulama hakkında bilgi veren Dr. Aksoy, “En çok fizik tedavi uzmanları ve osteopatik uzmanlar tarafından kullanılan bu teknik aynı zamanda yenidir ve kanıta dayalı olması en büyük avantajlarından biri olarak karşımıza çıkar. Uygulama yapılacak bölgeye öncelikle yağ veya krem sürülerek doku kaygan hale getirilir. Bu uygulama herhangi bir ilaç içermediği gibi ağrılı ve acılı bir teknik değildir. Yapılan yumuşak ve nazik masaj ile kan dolaşımı oluşturulur ve yumuşak dokuda hareketlenme sağlanır. Özellikle graston tekniği, asıl kan dolaşımını hızlandırma ilkesiyle ilerler. Hastanın ağrısını azaltmak ve kasları hareketlendirmek temel amaçtır. Yumuşak dokuya olan yapışıklıklar çözülür ve kas kısalıkları giderilmeye çalışılır. Ayrıca bölgesel ödemin de dağıtılmasında etkilidir” dedi.

uzm-dr-gulten-tan-aksoy.jpeg

HIZLI ONARIM SAĞLIYOR

Kas kısalıklarının bu yöntemle en aza indirildiğini ve hızlı bir şekilde onarımının sağlandığını kaydeden Dr. Gülten Tan Aksoy, bu sayede kasların normal boy ve açısına ulaşabildiğini ifade etti. Aksoy, “ Bu teknikle birlikte kas ve tendonlar sağlıklı yapısına kavuşur. Genelde yapılan işlem 10 dakika kadar sürer ve kesinlikle ağrılı bir işlem değildir. Aksine hastanın gevşemesini ve rahatlamasını sağlar. Bazı hassas ciltlerde kızarıklık oluşabilir ama kısa sürelidir” dedi.

FARKLI TEDAVİLERDE KULLANILIYOR

Graston tekniği birçok tedaviyi desteklemek için de kullanılabileceğini belirten Dr. Gülten Tan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Özellikle bel ağrısı, boyun ağrısı, omuz ağrısı, fibromiyalji, bilek ve ayak bileği ağrısı gibi birçok tedaviyi destekleyici konumdadır. Bu teknik ile daha hızlı iyileşme sağlanır. Aynı zamanda kalıcı olduğu düşünülen birçok vakayı çözebilir. İlaç ihtiyacını azaltır, ilaçsız ağrıların hafiflemesini sağlar. Ağrıları azalttığı gibi ameliyat öncesinde ve sonrasında hastanın iyileşme sürecini hızlandırır. Mutlaka deneyimli ve bilgili bir fizik tedavi uzmanı tarafından uygulanmalıdır. Eğer uygulama sonrasında ciltte morluk meydana gelirse buz uygulaması ile azaltılabilir. Tabi ki bu durum genelde hassas ciltlerde ortaya çıkar. Ağrılı veya acılı, uzun süren bir işlem değildir”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.