Greenpeace: Enkazdan başka felaketler çıkmasın

Greenpeace: Enkazdan başka felaketler çıkmasın

Greenpeace Akdeniz enkaz atıklarının doğru yönetilmesi gerektiğini belirterek, başka bir felaketin daha meydana gelmemesi yönünde Enkazdan başka felaketler çıkmasın Kampanyası başlattı.

Greenpeace Akdeniz, depremler sonrasında ortaya çıkan enkazın insan ve çevreye zarar vermeyecek şekilde yönetilmesi için kampanya başlattı.

Deprem bölgesindeki enkazların, Erciyes Dağı büyüklüğünde olduğu belirtiliyor.

aw841589-01.jpg

Enkazlar, ekolojik yapıya zarar verecek asbest gibi zehirli kimyasallar, plastik türevleri ve daha birçok riskli malzeme barındırıyor. Bu malzemelerin kontrolsüz biçimde vadiler, ovalar, tarım alanları, sulak alanlar gibi bölgelere taşınması çevrenin kirlenmesine ve doğal yaşamın tehlikeye girmesine neden olacak.

Greenpeace Akdeniz ise enkaz atıklarının doğru yönetilmesi gerektiğini belirterek, başka bir felaketin daha meydana gelmemesi yönünde “Enkazdan başka felaketler çıkmasın” adıyla imza kampanyası başlattı.

Greenpeace, enkaz kaldırma sürecinin “Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik” ile “Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğine” uygun olarak yürütülmesi gerektiğini belirtirken yönetmeliğin eksik kaldığı durumlarda insan ve doğa yararına karar alınması gerektiğini vurguluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.