Gruşçu, "Martın sonu bahardır!"

Gruşçu, "Martın sonu bahardır!"

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

Değerli yoldaşlarım,

Kıymetli hemşehrilerim, 

Partimizin dün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarının ardından, İzmirimizin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, gözbebeğimiz Konak ilçemizin Belediye Başkan Adayı Abdül Batur olmuştur. 

Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Bu yerel seçim gitgide merkezileşen ve yalnızca bir adamın iki dudağı arasında yönetilen ülkemizin aydınlığa, barışa, huzura, adalete ve müreffeh yarınlara kavuşabilmesi için büyük öneme sahiptir. Çünkü şunu çok iyi bilmeliyiz ki, toplumsal sorunların çözümü yerelleşmeden geçer. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucu ilkeleri ışığında Türkiye, yerelleştikçe gelişen demokrasilerle yarışabilen, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla yaşanabildiği, çağdaş hukuk devleti olma yolunda ilerleyen, en önemlisi üreten ve yerel düzeyde kalkınmayı hedef alan bir anlayışla büyümeyi şiar edinecektir.

Ülkemizin gittikçe büyüyen sorunlarının temel kaynağında, statükocu, ağır ve hantal bürokrasi anlayışıyla tek adama teslim edilmiş kurumlarımızın yanı sıra, yerel ve katılımcı demokrasiye şaşı bakan bir anlayışın ülkemizde hâkim olması yatmaktadır. İşte bu anlayışı kırmak ve ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik, kültürel ve siyasal baskı ortamını özgürlük ve adalete dönüştürmek biz Cumhuriyet Halk Partililerin en temel vazifesi olmalıdır.

Bu nedenle şimdi hedefimiz; önümüzdeki çetin yarışta ipi göğüslemekle kalmayıp oy oranımızı daha yükseğe taşımak olacaktır. Konaklı hemşehrilerimizin beklentilerini karşılayabilmek için tüm örgütümüzle beraber İzmir’in kalbi olan ilçemizin daha sağlıklı bir şekilde kentimize kan pompalayabilmesini sağlayacak tedbirleri almak olacaktır.

Konak’ta bu gökyüzünün altında yaşamak ayrıcalıktır. Bu gök kubbenin altında insana hizmet etmek kutsal bir onur davasıdır.

Belediye Başkan Adayımız Sayın Abdül Batur’un yirmi yıllık belediyecilik birikimi ve deneyiminin, kent konseyleri ve sivil toplum kuruluşlarına olumlu bakış açısı ile katılımcılık anlayışını benimsemiş olmasının, örgütüne sahip çıkan ve saygı duyan duruşunun Konak’a güç ve değer katacağına; bu kutsal onur davasına sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. 

Kendisini kanıtlamış ve herkes tarafından kabul görmüş bir belediye başkanı olarak Sayın Batur’un Konak’ta hizmet çıtasını daha yukarı taşıyarak hizmetlerini sosyal demokrasi felsefesi ışığında yerine getireceğine, hemşehrilerimize sürekli dokunarak gönüllere gireceğine, örgütüne sahip çıkarak emeğe ve liyakate önem vereceğine, partimizin ve ilçemizin gençlerine ve kadınlarına alan açarak sahip çıkacağına, belediye ile örgüt ilişkisini uyum ve denge içinde sürdüreceğine, Kadifekale’yi ve Alsancak’ı, Gültepe’yi ve Güzelyalı’yı ayrıştırmaksızın eşit ve adil hizmet için çalışacağına, Konak’taki toplumsal bütünleşmeyi sağlayarak öncelikle kent yoksulluğunu ve bölgesel gelir adaletsizliklerini ortadan kaldırmak için mücadele edeceğine, tarihsel zenginliklerimize sahip çıkarak kentimizin 5 bin yıldan bugüne değin yaşayan mirasına değer katacağına, kültürel gerçeklerimize saygı duyarak her insanımızın mutluluğu, huzuru ve geleceği için çalışacağına, kentimizin siluetini ve ekolojik bütünlüğünü koruyarak insana yaraşır, daha yaşanabilir bir kent yaratacağına, Konak’ı hak ettiği anlayışla ve bir orkestra şefi gibi sivil toplum örgütleriyle, meslek örgütleriyle, gönüllü kuruluşlarla, üniversitelerle ve muhtarlarıyla uyum içinde yöneterek melodik bir ahenk yaratacağına, ülkemizin içinde bulunduğu baskı, zulüm ve adaletsizliklere karşı asla boyun eğmeyerek bir demokrasi neferi olarak taşın altına gövdesini koyacağına asla şüphemiz yoktur. 

Konak’ta iktidarımızın gerçekliğini, barışı, adaleti, huzuru, mutluluğu ve birlikte yaşamı hâkim kılarak insanımıza hissettireceğimize ve Cumhuriyet Halk Partimizin ilke ve değerleriyle, umudumuzu yeşerterek aydınlık yarınlar ve hizmet kalitemizi arttırmak için gecemizi gündüzümüze katacağımızın sözünü veriyorum. 

İlçemize katkılarından ötürü mevcut belediye başkanımız Sayın Sema Pekdaş’a teşekkür ediyor, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkan Adayımız Sayın Abdül Batur’a başarılı bir seçim süreci ve görev süresi boyunca destek olacağımızı belirtmek istiyorum.

Martın sonu bahardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.