''Güçlü Türkiye, tam demokrasi ile mümkündür''

''Güçlü Türkiye, tam demokrasi ile mümkündür''

DSP'li Karahan'dan açıklamalar.

Ülkede gerçekleştirilen darbe teşebbüsü nedeniyle Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Aygül Karahan bir açıklama yaptı. Karahan açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Demokratik Sol Parti olarak bugüne kadar AKP'nin gerici, baskıcı ve laiklik karşıtı duruşuna, gerek askeri gerek sivil cunta girişimlerine karşı çıkarak net duruş sergiledik. Türkiye 15 Temmuz gecesi uçurumun eşiğinden dönmüştür ve tarihe kara bir sayfa yazmıştır. 
 

Geçmişte çektiğimiz acıları göz önüne alırsak bu ülke artık darbelerle anılmamalıdır. Demokrasi hiç kimsenin yada partinin iktidar oyunlarına araç olamaz. Demokrasi ancak ve yalnız AMAÇ olmalıdır. Bugün yaşananlardan istifade ederek hiç bir kimse yada kurum Anayasayı fiili durum oluştu diyerek kılıfına uydurmaya kalkışmamalıdır. Yaşanan bu hazin olay göstermiştir ki, ülkemizi bekleyen iki büyük tehlike vardır. Ortadoğuyu yakıp yıkan İŞİD ve Radikal dinci örgütler. Demokrasiye yönelik tüm olumsuz müdahalelerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirler derhal alınmalıdır.

Güçlü Türkiye ancak ve ancak tam Demokrasi ile mümkündür.

Güçlü Türkiye ancak ve ancak Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkarak, Laikliğe, Atatürk ilke ve devrimlerine sımsıkı sarılmakla mümkündür.

Devleti yönetenleri, AKP iktidarını hukukun bağımsızlığını sağlamaya, insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayıp baskı altına almadan geliştirmeye, rant uğruna çevreyi ve doganın katledilmesine son vermeye, yolsuzluklarla mücadele etmeye, eğitimin yeniden Cumhuriyet değerlerine ve laikliğe uygun hale getirilmesine ve bu doğrultuda çok hızlı şekilde yapısal önlemler alınıp çözüm üretilmesine davet ediyorum. Bu konuda Demokratik Sol Parti olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz gecesi darbeye teşebbüs edenler Demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak yerlerini almışlardır. Bu konuda da başta hükümet olmak üzere toplumun her kesimini sağduyulu olmaya ve hukuk sınırları içerisinde davranmaya davet ediyorum. Halkimızın her türlü provokasyona karşı dikkatli olmasını önemle belirtiyorum.
Böylesi acıların bir daha yaşanmaması için tam demokrasi ve daha güçlü Türkiye diyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.