Gümüldür Özdere Mandalina Festivali coşkuyla gerçekleşti!

Gümüldür Özdere Mandalina Festivali coşkuyla gerçekleşti!

Geleneksel Gümüldür Özdere Mandalina Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Mandalinayla ilgili çeşitli ürünlerin katılımcılarla buluştuğu festivale CHP Genel Başkan Yardımıcısı Yıldırım Kaya, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve binlerce vatandaş katıldı. Tüm gün süren festivalde Dj Erdem’in performansı dikkat çekti. Sürpriz sokak danslarının yer aldığı etkinlikte tiyatro ve çeşitli dans gösterileri de vatandaşlarla buluştu. Ersin Show ile coşkunun doruğa çıktığı festivalde,  Efendi, Melike Erbey ve Fondip konserleri de gerçekleşti.

img_8854.jpg

Dereceye girenler ödüllendirildi

Festival kapsamında mandalina güzeli, en kaliteli mandalina ve mandalina temalı lezzetler olarak üç farklı kategoride yarışmalar gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye girenler altın ile ödüllendirildi. Üçüncüler çeyrek altın, ikinciler yarım altın, birinciler ise tam altının sahibi oldu.

img_8924.jpg

Mandalinalı ürünler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz festival alanında kurulan stantları tek tek dolaştı. Stantlarda mandalinanın yanı sıra mandalinadan üretilen çeşitli ürünlerde vatandaşlarla buluşturuldu. Mandalina sabunu, mandalinalı kek, mandalinalı yemeklerin yanı mandalina boyozu da festivalde yer aldı. 

Mandi ve Mandila alanda

Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali’nin maskotu Mandi ve Mandila da festival alanında vatandaşlarla bir araya geldi. Sevimli çift katılımcılara çeşitli hediyelerin yanı sıra mandalina suyu ikram etti.

“Başkan Kayalar derde derman”

Gecede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP olarak üreticinin yanında yer aldıklarını belirterek, “ CHP olarak çiftçimizin sesiyiz, üreticimizin yanında yer alıyoruz. Menderes Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar’a teşekkür ederiz. Kendisi mandalina üreticimizin yüzünü güldürecek çünkü kendisi üreticinin derdine derman olma sözünü verdi. Derdiniz derdimizdir, sefanız sefamızdır” dedi.

“Satsuma mandalinamızı geniş kitlelere ulaştıracağız”

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da, festivale katılan herkese teşekkür ederek, “ 70 yıl önce Menderes’te sadece bir fidan ile başlayan mandalina üreticiliği geldiğimiz noktada bin dekarlık alanda toplam 600 bini aşan meyve ağacıyla devam etmekte. Ancak ne yazık ki üreticimizin yüzü gülmüyor. 2018 yılında 65 bin ton mandalina üretimi sağlanırken bu yıl 40 bin ton seviyelerinde üretim sağlanmış durumda. Üreticimiz dertli, üreticimiz sıkıntılı.  Yerel yönetimler olarak bize düşen görev ise hiçbir bahanenin arkasına saklanmadan çalışmak ve üreticimizin sesi olmak. Bu kapsamda böylesine özel bir tarım ürününün geniş kitlelere ulaşması ve üreticisine kazandırması adına Menderes Belediyesi olarak biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleneksel Gümüldür Özdere Mandalina Festivalimiz bu çalışmalarımızdan sadece bir tanesi” dedi.

img_9070.jpg

Projeleri sıraladı

Tarıma yönelik gerçekleştireceği çalışmaları da anlatan Başkan Kayalar, “ Göreve geldiğimizde başlattığımız Ortak Akıl Toplantıları ile ilçemizde faaliyette olan 12 tarım kooperatifinin temsilcileriyle bir araya gelerek onların sorun ve taleplerini masaya yatırdık. Kooperatiflerin etkinleşmesi, kooperatifçiliğin önünün açılması için gereken tüm desteği vereceğiz. En çok ihtiyaç duyduğumuz depolama alanı ve soğuk hava deposunu da ilçemize kazandırmak için planlamamızı yapıyoruz. Narenciye paketleme tesisi için de gereken adımları atacak, kardeş belediyecilik sistemi ile ürünlerimizin geniş pazarlara yayılmasını sağlayacağız. Belediye bünyemizde kuracağımız zirai danışmanlık merkezi ile üreticilerimize danışmanlık hizmetinin yanı sıra, tarım bakanlığı, tarım müdürlükleri ve Avrupa Birliği proje destekleriyle ilgili bilgilendirme kurslarını da gerçekleştireceğiz. Bu çalışmaları yaparken tek bir amacımız var; Menderesli üreticimizin ekmeğini büyütmek, çiftçimizin yüzünün gülmesine sağlamak. Bunun içinde çalışmalarımıza aşkla devam edeceğiz” dedi. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de mandalina üreticileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ev sahipliği için Başkan Kayalar’a teşekkür etti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.