Günde 3 tane tüketirseniz karaciğer ve böbrekleri temizliyor!

Günde 3 tane tüketirseniz karaciğer ve böbrekleri temizliyor!

Günde 3 tane bu meyveden tüketmek karaciğer ve böbrekleri temizliyormuş!

Meyve ve sebzelerdeki doğal antioksidanlar vücudunuzun en iyi şekilde çalışmasını sağlar, böylece günlük olarak tavsiye edilen meyve ve sebze miktarını karşılayan bir diyet tüketmek vücudunuza hastalığa karşı güçlü bir savunma yapmanın en iyi yollarından biridir. Şeftali de içerisinde bol antioksidan barındıran meyveler arasında yer almaktadır. Günde 3 tane yemeklerden önce tüketilen şeftalinin sağlığımıza çeşitli faydalarının bulunduğu bilinmektedir. Peki, nedir şeftalinin faydaları, şeftali sağlığımıza ne gibi etkiler sağlar diyorsanız işte şeftalinin faydaları…

Şeftali nedir?    

Şeftali meyvesi Çin’de ölümsüzlük meyvesi olarak isimlendirilmektedir. Şeftali kalori açısından oldukça düşüktür ve içerisinde doymuş yağ bulundurmaz. Taze şeftali, insan vücudundaki bağ dokularının oluşturulması için gerekli olan orta derecede antioksidan ve C vitamini kaynağıdır. C vitamini açısından zengin olan gıdaların tüketilmesi, bir kişinin enfeksiyonlara karşı direnç geliştirmesine yardımcı olur ve bazı kanserlere neden olan zararlı serbest radikalleri yok etmeye yardımcı olur. 

Şeftalinin beslenme tablosu 

Bir ham orta şeftali (147 gram) 50 kalori, 0.5 gram yağ, 0 gram kolesterol ve sodyum, 15 gram karbonhidrat, 13 gram şeker, 2 gram lif ve 1 gram protein içerir. Günlük A vitamini ihtiyacınızın % 6'sını ve günlük C vitamini ihtiyacının% 15'ini sağlar. Bir orta şeftali aynı zamanda % 2 veya daha fazla E ve K vitamini, niasin, folat, demir, kolin, potasyum, magnezyum, fosfor, manganez, çinko ve bakır içerir.

Şeftali vücudun ihtiyaç duyduğu temel besin maddelerine ve antioksidanlara sahiptir. Şeftalinin içerisinde yer alan vitamin ve mineraller aynı zamanda bağışıklık sisteminin de güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Şeftali ayrıca sağlıklı kan basıncı düzeylerinin korunmasında ve kalp sağlığının artırılmasında yardımcı olur. Beslenmenize şeftali eklemenin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Şeftalinin faydalarından bahsetmek gerekirse şu şekilde özetleyebiliriz. 

Şeftalinin faydaları nelerdir?

Şeftalinin kabukları ve meyvesi önemli antioksidan özelliğine sahiptir. Güzel aroması ve tadının yanı sıra şeftali sağlık açısından önemli faydalar sunar. 

Kanseri önlemeye yardımcı olur

Şeftalinin içerisinde yer alan yüksek miktarda antioksidan ve vitaminler kanser hastalıklarının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Lutein, zeaksantin ve beta- kriyotoksin gibi antioksidanlar, oksijen kaynaklı serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olurlar ve böylece vücudu çeşitli hastalıkların zararlı etkilerine karşı korumuş olurlar.

Şeftali,   anti- tümör ve anti- kanser özelliklerine  sahip olan ve aynı zamanda meme kanseri , akciğer kanseri ve  kolon kanseri gibi çeşitli kanser türleriyle mücadelede yardımcı  olan fenolik ve karotenoid bileşikler açısından zengindir. 

Göz sağlığını korur

Şeftali, vücutta A vitaminine dönüşen beta-karoten bakımından zengindir. Beta-karoten, sağlıklı görme ve kseroftalmi ve körlük gibi çeşitli göz hastalıklarının önlenmesinde önemli bir rol oynar.

Hamilelikte faydalı 

Şeftali, çok çeşitli temel vitamin ve minerallerin varlığı nedeniyle hamilelik sırasında oldukça değerli bir meyvedir. C vitamini, bebeğin kemik, diş, deri, kas ve kan damarlarının sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Ayrıca hamilelik sırasında son derece kritik olan demirin emilmesine yardımcı olur. Şeftali içindeki folat, spina bifida gibi nöral tüp defektlerinin önlenmesine yardımcı olur. Şeftali de bulunan potasyum hamilelik sırasında yaygın olan kas krampları ve genel yorgunluğun önlenmesine yardımcı olur. İçinde bulunan lif miktarı nedeniyle şeftali, sağlıklı sindirimde yardımcı olur ve kabızlık gibi durumları azaltır.

Sindirime faydalıdır 

Şeftali, alkali içeriği ve lifleri nedeniyle sağlıklı sindirim sağlığını korumak için oldukça faydalıdır. Şeftali de yer alan diyet lifi, kabızlık, hemoroid, mide ülseri gibi hastalıkları önler.  Aynı zamanda, bağırsaklardan gelen zehirli atıkları temizlemede ve ortadan kaldırmada ve vücudun mide kanseri gibi çeşitli karın hastalıklarına yakalanmasını önlemede yardımcı olur.

Bağışıklığı arttırır

Şeftali, vücudun normal işleyişine yardımcı olan askorbik asit ve çinko içermektedir. Çinko ve C vitamini, enfeksiyonlarla mücadelede, soğuk algınlığı , sıtma , zatürree ve ishal gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. 

Vücudu Temizler

Şeftali, vücudu temizlemek ve detoksifiye etmek için faydalıdır ve karaciğer ve böbreklerdeki zararlı toksinleri temizlemede yardımcı olurlar. 

Şeftali zararlı mıdır?

Şeftali, belirli alerjenlerin varlığından dolayı gıda alerjilerine neden olabilir.  Kurutulmuş şeftalilerin üretimi ve depolanması, astım , ürtiker , bronşiyal- konstriksiyon ve anafilaksi semptomlarının kötüleşmesi gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilen bir koruyucu olarak sülfit içerebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.