Gündemden Kısa Haber Başlıkları

Gündemden Kısa Haber Başlıkları

10 Mayıs 2016 Türkiye gündeminden kısa haber başlıkları.

Türkiye gündeminden kısa haber başlıklarından oluşan program şu şekilde oluştu.

unnamed

TÜRKİYE GÜNDEMİ       10.05.2016

DOLAR-USD: 2.9385AVRO-EURO: 3.3540İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.2355ALTIN-GOLD: 119.6500

 

NUSAYBİN'DE 1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin şehit oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'AVRUPA GÜNÜ' MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Avrupa Günü' dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Türkiye olarak AB’nin terörle mücadele konusunda daha kararlı bir tutum sergilemesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN: FARKLI VAKIF VE CEMAATLER İÇİNE SIZMAYA ÇALIŞIYORLAR

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, paralel yapının yeni taktiklerle ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, "Farklı vakıf, cemaatler içine sızıp öyle görünmeye çalışıyorlar." dedi.

FETULLAH GÜLEN'İN 8 SUÇTAN İADESİ İSTENECEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, firari sanık Fetullah Gülen'in ABD'den iadesine ilişkin evraka son şeklini verdi. İdare evrakı taslağına göre, Gülen'in 8 suçtan iadesi talep ediliyor.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

AK PARTİLİ BÜLENT TURAN YENİ BAŞBAKAN İÇİN TARİH VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs'ta AKP'de olağanüstü kararı alarak başbakanlık ve genel başkanlık koltuklarını bırakacağını açıklamasının ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuyla ilgili olarak, "Genel başkan adayının kim olacağı gelecek hafta netleşir" dedi.

KILIÇDAROĞLU KASET KOMPLOSU SORUŞTURMASINDA İFADEYE ÇAĞRILDI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin eski genel başkanı Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosu soruşturmasında tanık olarak ifade verecek.

BALUKEN: "BUNDAN SONRA GELECEK KİŞİ BAŞBAKANLIK YAPMAYACAKTIR"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevini bırakacağını açıklamasına ilişkin, "Bundan sonra gelecek kişi kim olursa olsun, Başbakanlık yapmayacaktır" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN HUKUKİ DESTEK

MHP lideri Bahçeli, koalisyon iddialarını gündeme getiren Ak Parti’ye hukuki destek açıklamalarını değerlendirdi. Terörle mücadelede hükümete destek verdiklerini belirten Bahçeli “Hukuki boyut başkanlık sistemine destek vermek anlamını taşımaz” dedi

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

NATO’DAN KİLİS AÇIKLAMASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kilis’e yapılan saldırılarla ilgili, “NATO Türkiye ile dayanışma içerisinde. NATO müttefikleri Türkiye’nin güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler aldı ve gerekli olduğu sürece bunu yapmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

MÜLTECİ ANLAŞMASIYLA İLGİLİ HABERE YALANLAMA

Almanya İçişleri Bakanlığı, Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının hükümsüz kalması ihtimaline karşı AB'nin 'alternatif' aradığına dair haberi yalanladı.

CAMERON: İNGİLTERE AB'DEN ÇIKARSA BARIŞ RİSKE GİRER

İngiltere Başbakanı David Cameron İngiltere Avrupa Birliği'nden (AB) çıkarsa Avrupa'da barışın tehlikeye girebileceği uyarısında bulundu.

ABD VE RUSYA’DAN ORTAK SURİYE AÇIKLAMASI

ABD ve Rusya, Suriye’de 27 Şubat’ta başlayan çatışmaların durdurulması anlaşmasına olan bağlılıkları ile anlaşmanın ülke çapında uygulanabilmesi için çabalarını yoğunlaştıracaklarını teyit etti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

SANAYİ ÜRETİMİ 6 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Sanayi üretimi Mart'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttı. Böylece sanayi üretimi 6 ayın en düşük artışını kaydetti.

BAKAN ELİTAŞ: EMLAK VERGİSİ VE KDV'DE DEĞİŞİKLİK YAPACAĞIZ

Ekonomi Bakanı Elitaş,"Serbest Bölgeler Kanunu, Emlak Vergisi ve Katma Değer Vergisi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngörmekteyiz" dedi.

30 SANİYEDE AÇAMAYAN YANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik dağıtım şirketlerine müşteri memnuniyeti ile ilgili yeni kriterler getirileceğini bildirdi. Buna göre enerji dağıtım şirketlerine düzenli olarak karne verecek. Karnesi kırıkla dolu olan şirketler ceza alacak.

FİNANSBANK’IN HİSSE DEVRİNE ONAY ÇIKTI

Rekabet Kurulu, Finansbank ve iştiraklerinin belli oranda hissesinin Qatar National Bank S.A.Q. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

BOYNER, STARCİTY’NİN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Boyner Perakende  Starcity Outlet Alışveriş Merkezi'nde yüzde 40 paya sahip olan bağlı ortaklığı BYN Gayrimenkul Geliştirme'yi Gençoğlu AVM Yatırımları'na sattığını duyurdu.

HUAWEİ'DEN TÜRKİYE'YE DEV YATIRIM

Telekomünikasyon ekipmanları üreticisi Huawei, Türkiye'de 2016'da en az 20 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı hedefliyor.

9 AVM PROJESİNE 1.5 MİLYAR € YATIRACAK

Rönesans Gayrimenkul, Türkiye’deki AVM yatırımlarında vites büyüttü. 8 şehirde 9 proje için 1.5 milyar euro’luk yatırım yapmayı planlayan firmanın şu anda üç projesi yapım aşamasında.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE BAŞAKŞEHİR'E 2-1 MAĞLUP OLDU

Spor Toto Süper Lig 32. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Karşılaşma Medipol Başakşehir'in 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

UEFA BAŞKANI MİCHEL PLATİNİ İSTİFA ETTİ

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, Michel Platini'nin cezasında indirime gitti. Kararın ardından UEFA Başkanı Platini istifa etti.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

www.interpress.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.