Gündoğdu Rotary Kulübü'nden Ormanköy’e kütüphane!

Gündoğdu Rotary Kulübü'nden Ormanköy’e kütüphane!

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu’na bağlı Gündoğdu Rotary Kulübü İzmir Torbalı Ormanköy’de Toplum Birliği kurdu.

 İlk olarak da Ormanköy’e kütüphane yaparak 1.500 kitap bağışında bulundu. Ormanköy Gündoğdu Rotary Kitaplığı’nın açılışına İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer ve İzmir Milli Kütüphane Başkanı Ulvi Puğ katıldı.

İzmir Gündoğdu Rotary Kulübü “Torbalı Ormanköy Toplum Birliği”ni kurdu. Kulüp ilk olarak Köye kütüphane yaptırarak 1.500 adet kitap bağışladı ve interneti olmayan köye internet bağlattı. Kütüphane’nin açılışına İzmir Köy Kooperatifleri Birliği Başkanı Neptün Soyer, İzmir Milli Kütüphane Başkanı Avukat Ulvi Puğ ve Köy Halkı ile çok sayıda Kulüp Üyesi katıldı.

foto-2-(2).jpg

Rotary’nin kendinden önce hizmet anlayışı ile kırsalda yada dezavantajlı bölgelerde yaşayan halkın, soysal ve ekonomik koşullarını iyileştirmek için kurduğu toplum birliklerinin önemine değinen Gündoğdu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Cenk Ergen, “Gündoğdu Rotary Kulübü ailesinin büyük bir özveriyle kurduğu Torbalı Ormanköy Toplum Birliği’nde çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Geçtiğimiz aylarda Menderes Görece Şehit Mustafa Mutlu Ortaokulu’na eğitime destek projesi kapsamında 3 adet bilgisayar ve 1 adet fotokopi cihazı bağışlamıştık. Yine burada pandemide çocukların eğitiminde ve gelişiminde gerekli olan kütüphaneyi kurduk ve interneti olmayan köye internet bağlattık. Projelerimizin hayata geçmesinde yanımızda olan destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gündoğdu Rotary’nin Ormanköy Toplum Birliği’nde köyün yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik projeleri ile çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.