Güney Afrika Büyükelçisi'nden İYTE ziyareti

Güney Afrika Büyükelçisi'nden İYTE ziyareti

Güney Afrika Büyükelçisi ve Eski Devlet Güvenlik Bakanı Dipuo Bertha Letsatsi-Duba İYTE’yi ziyaret etti. Görüşmede, Türk üniversiteleri ile Güney Afrika arasında akademik değişim ve iş birliği konuları ele alındı.

Güney Afrika Büyükelçisi ve Eski Devlet Güvenlik Bakanı Dipuo Bertha Letsatsi-Duba İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)’yi ziyaret etti. Kampüsteki araştırma merkezlerini gezen Büyükelçi ve beraberindeki heyet daha sonra Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ile bir toplantı yaptı. Toplantıya ayrıca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Kale, Uluslararasılaşmadan Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Volga Bulmuş, Güney Afrika Büyükelçilik Müşaviri Frederick Steyn, Güney Afrika İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Güney Afrika Büyükelçiliği Pazarlama Sorumlusu Sultan Onacak katıldı. Görüşmede, Türk üniversiteleri ile Güney Afrika arasında akademik değişim ve iş birliği konuları ele alındı.

img-6865.jpg

Görüşmede İYTE’nin misyonunu, hedeflerini ve projelerini anlatan Rektör Baran “İYTE bilime evrensel düzeyde katkıda bulunacak bilim insanları, araştırmacılar ve girişimciler yetiştiriyor, insanlığın problemlerine çözüm yaratacak bilgi üretiyor.” dedi. Yakın zamanda Yükseköğretimin Oscarı kabul edilen THE Awards Asia 2022’de “Yılın Uluslararasılaşma Stratejisi” ödülünü aldıkları için gururlu olduklarını ifade eden Rektör Baran “Teknolojik yenilikler artık bireylerden ziyade takımlar hatta uluslararası ortaklıklar aracılığıyla üretiliyor. Akademik-sanayi iş birliği, uluslararasılaşma gibi başlıklar üzerinde en çok durduğumuz konular ve bu doğrultuda gerek akademisyenlerimiz gerek öğrencilerimiz stratejik alanlarda yürüttükleri projelerle ülkemizin inovatif gelişimine katkıda bulunuyor.” şeklinde konuştu. Büyükelçinin yaptığı ziyaret nedeniyle teşekkürlerini sunan Rektör Baran, akademik ve sosyal anlamda iş birliği için her türlü girişimlere açık olduklarını ifade etti.

dsc-0051-14810148319-o.jpg

Ziyaret sonunda açıklamada bulunan Dipuo Bertha Letsatsi-Duba, İYTE’nin araştırma ve geliştirme çalışmalarından istifade edebileceğini düşündüğünü belirterek, "İYTE'nin deneyimlerinden pek çok alanda faydalanabileceğimize inanıyorum. Bugün burada duyduklarım ve gördüklerim geleceğe dair umudumu artırdı. Genç bir üniversite olmasına rağmen bilimsel platformda bu kadar etkin olma başarısı gösteren ve dinamik ve nitelikli kadrosuyla önemli çalışmalar gerçekleştiren İYTE ile kısa süre içerisinde iş birliği çalışmalarımıza başlayacağız." diye konuştu.

img-6941.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.