Güntekin Onay: ''Futbol Endüstri Haline Geldi''

Güntekin Onay: ''Futbol Endüstri Haline Geldi''

Spor spikeri ve yazarı Güntekin Onay, Zeytinburnu’nda katıldığı bir söyleşi programında, futbolun endüstri haline geldiğini belirterek, “Futbol, sadece bir oyun olmaktan çıktı aynı zamanda büyük bir sanayi haline dönüştü” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin (ZEYGEM) düzenlediği spor söyleşileri, Türk futbolunun önemli isimlerini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gençlerle buluşturmaya devam ediyor. “Futbolun Beyefendisi” lakabıyla Türk sporseverlerinin hafızalarına kazınan, efsanevi“Metin-Ali-Feyyaz” üçlüsünden Ali Gültiken’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşilerin bu ayki konuğu spor spikeri ve yazarı Güntekin Onay oldu.

Dünyanın her bölgesinde hakemlerin eleştirildiğini ifade eden Ali Gültiken, “Her takım hakemlerden şikayetçi. Dünyada hakemlerden memnun olan bir takım görmedim. Yalnızca bizim liglerimiz için değil, bütün ligler için geçerlidir bu durum. Ayrıca ben bizim maçlarımızda yabancı hakeme karşıyım.” şeklinde konuştu.

04042016-medyaege-aic-guntekin

KULÜPLER FUTBOLU KAZANÇ KAPISI HALİNE GETİRİYOR

Futbolun endüstri haline geldiğini vurgulayan Onay, “Futbol, sadece bir oyun olmaktan çıktı aynı zamanda büyük bir sanayi haline dönüştü. Şu anda büyük futbol takımlarını evinizde seyrediyorsunuz. Fakat bunları seyredebilmek için artık para ödemek zorundayız. Futbol öyle bir sanayi haline geldi ki bütün dünyada seyrediliyor ve kulüpler bunu bir kazanç kapısı haline getiriyor. Gişe gelirleri, forma, ürün satışı, reklam, pazarlama ve sponsor gelirleri ile birlikte bu endüstri giderek büyüyor.” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.