Gür: Brexit Olursa Türkiye'ye Bir Şey Olmaz

Gür: Brexit Olursa Türkiye'ye Bir Şey Olmaz

Türkiye İngiltere İş Konseyi Başkanı Remzi Gür, Brexit'e dair önemli açıklamalar yaptı.


Türkiye-İngiltere İş Konseyi Başkanı Remzi Gür, referandum sonrası İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması halinde Türkiye’nin ticari ve stratejik bir kaybı olmayacağı öngörüsünde bulundu.


Gür’ün iddiası: Kaybetmeyiz
İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması durumunun (Brexit) ülkeye ve AB’ye etkileri tartışılmaya devam ederken geçen yıl 16 milyar doları aşan ticaret hacmiyle Almanya’nın ardından en önemli ikinci partneri olduğu Türkiye’yi etkileyip etkilemeyeceği de gündeme geldi.

Bazı ekonomistler Brexit’in AB’nin büyümesini olumsuz etkileyebileceğini ve eurodaki değer kaybıyla Türkiye’nin dış ticaretinin zarar görebileceğini dile getirirken, tartışmaya katılan Türkiye-İngiltere İş Konseyi Başkanı Remzi Gür, İngiltere’nin Birlikten çıkacağını düşünmediğini ifade etti. İngiltere’nin AB’den ayrılması durumunda ise Türkiye’nin ticari ve stratejik bir kaybı olmayacağı öngörüsünde bulunan Gür, “Ümit ederim ki AB için bugüne kadar harcanan emekler herkes için yarar sağlar. İnancımıza göre, ayrılıkta değil, birlik ve beraberlikte bereket ve huzur vardır. AB’nin huzurunu da canı gönülden arzu ederiz” dedi.

28 devletten oluşan ticari birlik içinde yaşanan sorunlara değinen Gür, ekonomik farklılıklar sonucu bütçeye daha fazla katkı sağlayan ülkelerin daha fazla söz sahibi olmak istediğini, bu durumun da diğer ülkelerin itiraz etmesine neden olduğunu vurguladı. Gür, bir diğer sorunun da AB ülkeleri arasındaki büyük siyasi çekişmeler olduğunu dile getirdi. Gür, Brexit  halinde bu durumun AB’nin sonunu getirmeyeceğini ifade ederek, “Diğer ülkeler menfaatlerine uygun olarak üyeliğe devam edeceklerdir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.