Gürbilek, Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Gürbilek, Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, ikramların kaldırılmasına tepki gösterdi.

İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) Kuşadası yerleşkesine Kuşadası Belediyesi tarafından üniversiteye yeni gelen öğrencilere “hoş geldin” demek ve bir takım ikramlarda bulunmak amacıyla kurulan standın ADÜ Rektörlüğü tarafından kaldırılmasına sert tepki gösterdi. Gürbilek,  üniversitelerde AK Parti dışında herkese siyasetin yasaklandığını belirterek “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” dedi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:   

“Sayın AK Parti İlçe Başkanı yine şahsım için ‘çaktın’ diye paylaşım yapmış, ülke gündemini ve yerel gündemi takip etmemekle bizleri itham etmiş. Sayın İlçe Başkanı keşke bizim ülke gündemini ve yerel gündemi takip ettiğimiz kadar siz de biraz memleketin halini görebilseniz. Ama bunu sizlerden beklemenin deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğunun bilincindeyiz. 

Konuya gelince 2019 yılında AK Parti’nin uzantısı ÜNİAK Kuşadası, yine aynı yere stant kurmuş ve siyasi propaganda yapmış. Yetmemiş bir de devletin KYK’sını ziyaret etmiş. Buna sesini çıkarmayan ADÜ Rektörü, belediyemizin siyasi olmayan, sadece öğrencilerimize hoş geldin demek için kurulan standını kaldırmış, hatta bununla da yetinmemiş, sosyal medyada standı parçaladık diye haberler yaptırmış. Ne yazık ki AK Parti İlçe Başkanı da bunun kalemşörlüğüne soyunmuş. Kuşadası’na gelen öğrenci gençlerimize hoş geldin demek, her konuda yardımcı olmak, limonata ikram etmek sizleri rahatsız etmiş olmalı ki utanmadan bir de savcılığa suç duyurusunda bulunmuşsunuz. Sözde eğitimci yandaş rektörünüz birilerine şirin görünmek uğruna standı kaldırmış hatta parçalamış.

Siz ne yaparsanız yapın bizleri yıldıramayacaksınız. Bizler dün olduğu gibi bugün de gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklimizin, çiftçimizin, esnafımızın, kısacası mağdur ettiğiniz herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Siz yandaşlarınızı kollarken biz mağdurun yanında olacağız. Siz çocuklarınızı yurtdışına eğitime gönderirken bizler cebinde yemek parası olmadığı için intihara sürüklediğiniz gençlerimizin yanında olacağız. Siz kadınlarımızı yok sayarken bizler her dakika şiddete maruz kalan kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sizler saraylarda sefa sürerken bizler açlık sınırının da altında yaşam mücadelesi veren emeklimizin yanında olacağız. Siz samanı bile yurt dışından ithal ederken biz borç batağına sürüklediğiniz çiftçilerimizin yanında olacağız. Kısacası ülkeyi bu hale getiren milletimizi mağdur eden saray zihniyetinin her zaman karşısında olacağız. Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Unutmayın ki her gecenin bir sabahı, her karanlığın da bir aydınlığı vardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.