Gürer: "89 üst düzey bürokrat neden atanmıyor?"

Gürer: "89 üst düzey bürokrat neden atanmıyor?"

Gürer, Ticaret Bakanlığının Plan ve Bütçesinin görüşüldüğü komisyonda konuyu gündeme taşıyan Bakan Pekcan’a, “Bakanlıkta 89 bürokrat vekâleten görevde. Neden atanmıyorlar?” diye sordu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e yazılı olarak verdiği yanıtta Bakan Pekcan, Üst Kademe Kamu Yöneticilerinin görevlendirilmesinin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılmakta olduğunu, vekâleten görevlendirilen personelin asaleten atama işlemlerine ilişkin çalışmaların ise devam ettiği açıklamasında bulundu.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Pekcan’ın 9 Temmuz 2018 tarihinde Ticaret Bakanı olarak atandığına dikkat çekerek, “Sayın Bakan Ruhsar Pekcan, 16 aydır Ticaret Bakanlığı görevini yürütüyor ve 89  üst düzey görev halen vekaletle yönetiliyor” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Gürer’e;
“Bakanlığımız 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığının tek çatı altında birleştirilmesi suretiyle büyük bir organizasyon yapısına sahip, merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı olan Ticaret Bakanlığı kurulmuştur. Malumları olduğu üzere üst kademe kamu yöneticilerinin atanması 3 numaralı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılmaktadır. Böyle büyük organizasyon yapısında hizmetin gerekliliği, iş ve işlemlerin sekteye uğramaması, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için vekâleten yürütülen görevler bulunmaktadır. Vekâleten görevlendirilen personelin asaleten atama işlemlerine ilişkin çalışmalar devam etmektedir” şeklinde yanıt verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.