Gürer, “Genç işsizlik oranı artıyor”

Gürer, “Genç işsizlik oranı artıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer genç işsizlik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç işsizlik oranlarının tavan yaptığı ülkemizde bu sorunun çözümü için gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi, çırak ve stajyerlerin de işe başladıkları günün sigorta başlangıcı sayılması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 

8 MİLYON İŞSİZ VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde işsiz sayısının, artığını ancak geniş tanımlı işsizliğin 8 milyona dayandığını, Üniversite mezunu iki milyona yakın işsiz bulunduğunu ve genç işsizliğinin giderek arttığını anımsattı.

GENÇ İŞSİZLİK ORANI ARTIYOR

Gürer, söz konusu dönemde 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranının da 3 puan artarak yüzde 25.3’e yükseldiğini belirtti. ”İşsizlik patladı. Kadın ve genç işsizliği ise tarihi zirve yaptı. Bu duruma acil çözüm yaratılmalı ”diye konuştu.

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZLER HER GENÇ YIL ÇOĞALIYOR

Resmi verilere göre her 4 gençten 1’inin işsiz olduğunu, genç işsizlerin 4’te 1’ini de üniversite mezunlarının oluşturduğunu kaydeden Gürer, AKP döneminde genç işsizlik oranlarının adeta tavan yaptığını vurguladı. 

GENÇ İŞSİZLİK KAYGI VERİCİ BOYUTLARA ULAŞTI 

Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında işsizlik sorununun geldiğine dikkat çeken Gürer, gençlerin işsizlik oranındaki artışın da kaygı verici boyutlara ulaştığını ifade etti. 

MESLEKİ EĞİTİM ŞART 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç işsizlik sorununun çözümü için gençlerin mutlaka mesleki eğitime yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesinin istihdam sorununun çözümünde önemli bir pay sahibi olabileceğini anlatan CHP Milletvekili Gürer, aynı zamanda ara eleman ihtiyacının da bu şekilde karşılanabileceğini belirtti. 

ÇIRAKLIK VE STAJYERLİK EMEKLİLİKTE ESAS ALINMALI 

CHP Milletvekili Gürer, mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ve gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesiyle birlikte çıkar ve stajyerlerin de işe başladıkları günün emeklilikte esas alınarak yaşlılık sigortasına dahil edilmesinin, genç işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayabileceğine vurgu yaptı. 

KANUN TEKLİFİMİZ KABUL GÖRMELİ

Gürer, çırak ve stajyerlerin işe başladıkları günün sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi ve emeklilikte esas alınması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi sunduklarını  bu kanun teklifi ele alınıp yasallaşmasını istedi. Çırak ve stajyer işe başladığı gün yaşlılık sigortasına dahil edilmesi ara eleman sorunun çözülmesi ve mesleki eğitime yönelişi artırıcı etki sağlayacağını da ifade etti. Ülkemizde ara eleman  yetişmesi ve mesleki eğitimin yaygınlaşması için özendirici desteklerin önemine değindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.