Gürer, “Organ bağışçılarına eğitim yardımı yapılsın”

Gürer, “Organ bağışçılarına eğitim yardımı yapılsın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, organ bağışının teşvik edilmesi amacıyla, gönüllü olarak organlarını bağışlayanlara eğitim yardımı yapılması amacıyla TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi.

Ömer Fethi Gürer, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Özel Öğretim Kurumları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinin gerekçesinde, Organ bağışının ülkemizde cankurtaran örneklerinin giderek arttığına vurgu yaptı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Bu bağlamda toplumu bilinçlendirmek ve teşvik etmek amacı ile gönüllü bağışta bulunan ailelerin eğitim gören çocukları ile sigorta kapsamı dışında bireylerinin SGK kapsamına alınması ve eğitim yardımı sağlanması bağışlar için psikolojikte olsa bir desteğin ve devletin bu bağlamda olumlu yaklaşımının göstergesi olacaktır” ifadesini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Dünya ‘da tıpta meydana gelen gelişmeler ile insan sağlığı açısından düne göre önemli ilerlemeler olduğunu ve bilim insanlarının sorunlara yönelik önemli çözümler ürettiğini belirterek, organ nakli ile yaşam olanağı sorunlu hale gelen çok sayıda kişinin yaşama bağlanan ameliyatlar yaşadığına dikkat çekti. Bu bağlamda organ nakline vesile olan kişilerin bir yerde  yeniden bir kişiye yaşam olanağı yarattığını belirten Gürer kanun teklifinde yer verdiği konuların bir yerde bir teşekkürü ifade ettiğini de belirtti. Ömer Fethi Gürer organ nakli konusunda kanun teklifinin aynı zamanda bu konuda duyarlılığın artırılmasının önemine vurgu yapmayı amaçladığını da belirtti.​

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.