Gürültü kirliliğinin en çok yaşandığı ilk beş il açıklandı!

 Gürültü kirliliğinin en çok yaşandığı ilk beş il açıklandı!

Gürültü kirliliğinin en çok yaşandığı ilk 5 ili de sıralayan Bakan Kurum, en çok gürültü ve titreşime neden olan işletmelerin Antalya’da bulunduğunu bildirdi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 2 yıl içinde standartlara aykırı şekilde gürültü yapan 353 işletmeye idari yaptırım uygulandığını açıkladı. 

GÜRER, GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ses seviyesini standartların üzerine çıkaran işletmelerin çevreye verdiği rahatsızlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

KAÇ İŞLETMEYE CEZA VERİLDİ

Gürer, soru önergesinde, “Ülkemizde yapılan denetimlerde 2018 ve 2019 yıllarında, izin verilen desibel düzeyini aştığı tespit edilen kaç adet işletme vardır? Ses seviyesini aşarak çevre-gürültü kirliliğine neden olan firmaların yoğunlaştığı ilk beş il hangileridir?” şeklindeki sorularına yanıt istedi. 

353 İŞLETMEYE İDARİ YAPTIRIM UYGULANDI 

CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlığımızca ve Çevre Kanunu’nun 12.maddesi kapsamında yetki devri verilen kurum/kuruluşlarca 2018-2019 yıllarında, standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olduğu tespit edilen 353 işletmeye Çevre Kanunu kapsamında idari yaptırım uygulanmıştır” dedi.  

EN GÜRÜLTÜLÜ İLLER ANTALYA, İSTANBUL, ADANA, ÇANAKKALE VE ESKİŞEHİR 

2019 yılında standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olduğu tespit edilen işletmelerin yoğunlaştığı illeri de sıralayan Bakan Kurum ilk 5 ilin; Antalya, İstanbul, Adana, Çanakkale ve Eskişehir olduğunu belirtti. 

GÜRER: “GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELEDE SINIFTA KALDIK”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bakan Kurum’un önergeye verdiği yanıt üzerinden değerlendirme yaptı. Gürer, 2018 ve 2019 yılları arasında sadece 353 işletmeye idari yaptırım uygulamasının, gürültü kirliliği ile mücadelede sınıfta kalındığının bir göstergesi olduğunu ifade etti. 

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE KARŞI DAHA ETKİN YÖNTEMLER UYGULANMALI

Türkiye’de sadece eğlence mekânları ve 5 yıldızlı otellerde gürültü yapılmadığını belirten Gürer, “Bugün ülkemizin her hangi bir ilinin işlek caddelerindeki bazı alışveriş merkezleri, ürünleri teşhir etmek için hazırladıkları tanıtım kayıtlarını son sesi açarak insanlara dinletiyor. Bu merkezlerin bulunduğu binaların üst katlarında oturan insanlar ve caddeden geçen vatandaşlar gürültü kirliliğinden rahatsız oluyor. Denetçiler, herhangi bir ilimizin bir caddesini baştan sona dolaşsalar, bu olumsuz manzara ile karşılaşabilirler. Gürültü kirliliği ile mücadelede daha etkin yöntemlere başvurulmalıdır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.