Guterres, ülkeleri 'cömert' olmaya davet etti

Guterres, ülkeleri 'cömert' olmaya davet etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres, devam eden Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansına ilişkin dünya liderlerine seslendi.

MEDYA EGE -12 Aralık’a kadar devam edecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP 28/28. Taraflar Konferansı), petrol ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) başladı.

4ttocoyrgvm6nddk3rgpm2xwcm.jpg

İklim Zirvesi’nin ilk gününde gelişmekte olan ülkelere yardım amaçlı Kayıp ve Hasar Fonu kabul edildi.

BM Genel Sekreteri António Guterres, COP28'e katılan dünya liderlerine sosyal medya hesabından seslenerek insanlığın kaderine dikkat çekti.

f6jvgfkxqaatm8o.jpg

Genel Sekreter Guterres, sosyal medya paylaşımına "Liderlere mesajım: İklimimizi korumak dünyanın en büyük liderlik sınavıdır. Sizi liderlik etmeye çağırıyorum. İnsanlığın kaderi dengede duruyor. Bu iklim konferansını dikkate alın" notunu düştü.

Guterres, öte yandan iklim adaletinin sağlanmasından önemli rol oynaması düşünülen Kayıp ve Hasar Fonu'nun devletlerce kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti de paylaşımına ekledi. Guterres son olarak dünya liderlerine "Liderleri cömert katkılarda bulunmaya ve Fon ve İklim Konferansının güçlü bir temel üzerinde başlatmaya çağırıyorum" cümleleri ile seslendi.

Guterres, ayrıca bilim insanlarının 1,5°C'lik ısınma sınırına dikkat çekerek "Azaltmayın. Azaltmak değil. Aşamalı olarak sonlandırın" ifadeleri ile dünya liderlerini bir kez daha uyardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.