Güzelbahçe Belediyesi'nden çevre kirliliği hamlesi!

Güzelbahçe Belediyesi'nden çevre kirliliği hamlesi!

30 Eylül tarihinde başlayacak olan ‘atık toplama günleri’ Güzelbahçe’de 10 mahallede uygulanacak.

Güzelbahçe Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına gelişigüzel ve kaçak olarak dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için atık toplama günleri oluşturdu. Pazartesi; Maltepe-Siteler, Salı; Yalı, Çarşamba; Çelebi-Atatürk, Perşembe; Kahramandere-Mustafa Kemal Paşa, Cuma; Yelki-Çamlı, Cumartesi; Yaka Mahallelerinde toplama günleri oluşturuldu. 

whatsapp-image-2019-09-27-at-08.42.23-(3)-001.jpeg

‘Daha temiz bir Güzelbahçe için’

Güzelbahçe’nin daha temiz ve yaşanılabilir bir yer olmasını hedeflediklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Birçok ilçede karşılaşılan sorunların başında moloz ve bahçe atıkları gelmekte. Birçok insan molozlarını boş arazilere dökerek çevreye büyük zararlar vermekte. Güzelbahçe yeni yerleşim alanlarının her gün genişlediği, bahçeli, müstakil evlerin ve arazinin geniş olduğu bir ilçe. Bu noktada özellikle inşaat atıkları fazla çıkmakta. Bazı duyarsız ve çevreyi önemsemeyen insanlar gelişi güzel molozları döküyorlar. Bu da çevrede ciddi bir kirliliğe neden oluyor. Bahçesi olan vatandaşlarımızda budadıkları ağaçlarını, çimini, bahçe atıklarını, mecburen evlerinin kenarına koyuyorlar. Ekiplerimiz topluyor fakat geniş bir hizmet alanımız olduğundan yetişmekte sorun yaşıyoruz. Bu yüzden bizde atık toplama günü oluşturarak vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmeti hedefliyoruz. Ekiplerimiz belirlenen günlerde mahalleleri gezip moloz, bahçe atıkları, eski ev eşyaları vb. atıkları toplayacak. Bitkisel ve moloz atıklarını 5 çuvala kadar ücretsiz toplayacağız. 5 çuvalı geçen durumlarda hizmet bedeli karşılığında belirlenen günlerde toplanmış olacak. Vatandaşlarımızın konuya hassasiyetle yaklaşması, mahallenin toplama gününde atıkları çıkarması, çevremizin temizlik ve düzeni için çok önemlidir” diye konuştu.

whatsapp-image-2019-09-27-at-08.34.04-001.jpeg

İzinsiz ve kaçak döküm yapanların tespiti durumunda gerekli cezai işlem uygulanacak. Uygulamaya 30 Eylül pazartesi gününden itibaren başlanacak.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.