Güzelbahçe Payamlı’ya cumhuriyet kütüphanesi

Güzelbahçe Payamlı’ya cumhuriyet kütüphanesi

Güzelbahçe Belediyesi ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın gönüllü kadınlarının desteğiyle Payamlı’da kütüphane hizmete açıldı.

 

Payamlı’daki Cumhuriyet Kütüphanesi’nin açılış törenine CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri Payamlı Muhtarı Ersin Ergin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kütüphanenin açılışı öncesinde konuşma yapan Dursun Çiçek, “İki sahte imam birbirine düştü. Birinin  adamları hapiste, Diğerini de 2019’da sandığa gömeceğiz ve geldikleri gibi gidecekler” dedi.

Murat Bakan ise “Atatürk’ün ismini ağzına almaya, telafuz etmeye başladılar. Bu yetmez. Önemli olan Atatürk’ün devrim ve ilkelerine uymak, yerine getirmektir. Örneğin; kız çocuklarının okumasını teşvik edecekler mi? Çocuklarımızı bilimin ışığıyla aydınlatacaklar mı, yoksa kendi karanlık doğmalarıyla mı eğitecekler? Önemli olan Atatürk’ü ismini telafuz etmek değil, onun ilkelerine bağlı kalmaktır”diye konuştu. Bakan, seçim döneminde kendisine destek olan gönüllü kadınlarla birlikte İzmir’in çeşitli köy ve mahallelerine Cumhuriyet kütüphaneleri adıyla kütüphane kazandırmak olduğunu ve bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de daha önce köy olan Payamlı’nın şimdi mahalleye dönüştüğünü, ancak köy mallarını tek bir metrekaresini dahi satmadıklarını ve satmayacaklarını belirterek, “Atatürk’e ve cumhuriyetimize bağlı gençler yetiştirmek için kütüphanelerimizin sayısını çoğaltıyoruz. Yelki ve Çamlı’dan sonra Payamlı’ya da kütüphane kazandırdık. Her şey çocuklarımız için” dedi.

Kütüphane açılışı nedeniyle konuk bazı yazarlarda kitaplarını imzaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.