Güzelbahçe'de kadına şiddete tepki!

Güzelbahçe'de kadına şiddete tepki!

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle Güzelbahçe'de konferans düzenledi.

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen,  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri,  STK’ların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Konferans öncesi konuşan CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen,  17 yıllık AKP iktidarında kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ülkemizde son yıllarda her 10 kadından dördü fiziksel veya cinsel tacize uğruyor. 2014 yılında cinayete kurban giden kadın sayısı 294 kişi iken, geçen yıl bu sayı 440 olarak kayıtlara geçmiş. Son beş yılda 1774 kadın eşi veya birlikte olduğu erkek tarafından öldürülmüş. Bu yılın ilk 10 ayında ise cinayete kurban giden kadın sayısı 404 olarak istatistiklerde yerini almış. Oysa kadınlar bizim anamız, eşimiz, bacımız, kızımız. Onları incitmeyelim, kırmayalım, üzmeyelim. Toplumsal hayatta kadınlarımıza sahip çıkalım.”

img-20191125-wa0080.jpg

KADIN CİNAYETLERİ TEŞVİK EDİLİYOR

Kadınları Koruma Derneği Başkanı Engin Demir de yaptığı sunumda özetle şunları ifade etti:

“Kadınların yüzde 57’si fiziksel, yüzde 90’ı duygusal, yüzde 15’i cinsel şiddete maruz kalıyor. Töre cinayetleri, kan davaları, çocuk gelinler ve örf- adetler kadına yönelik şiddettin başlıca nedenleri arasındadır. Ülkemizde kadınları siyasetten, toplumsal yaşamdan uzak tutmak da bir çeşit kadına yönelik şiddettir. Kadın cinayetlerinin failleri, iyi hal ve kılık kıyafet gibi ceza indirimlerinden yararlandırılıyor. Yasalarımız bu açıdan yetersiz kalıyor. Kadın cinayetlerinin üstü adeta örtülüyor, adeta teşvik ediliyor. Şiddet kadının kaderi değildir. Bunu erkeklerle el ele vererek sonlandırmak zorundayız.”

6284 sayılı yasanın geniş kitlelere tanıtılıp kadınların haklarının daha yüksek sesle haykırılması gerektiğine dikkat çeken Demir, “Bütün kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı ortak tavır alıp birlikte hareket etmeli, güçlerini birleştirmelidir. Mecliste daha çok kadın yer almalı ve kadınların haklarına sahip çıkmalı” diye konuştu.

Bu arada CHP Güzelbahçe Kadın Kolları üyesi bir grup kadın ellerinde dövizlerle kadına yönelik şiddeti protesto etti. Konferans sonunda Belediye Başkanı Mustafa İnce, İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve Kadın Kolları Başkanı Menekşe Işın, Engin  Demir’e çiçek ve gümüş işlemeli Türk Bayrağı verdi.

img-20191125-wa0031-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.