Güzelbahçe’ye hastane için Jeolojik zemin etüdü yapıldı

Güzelbahçe’ye hastane için Jeolojik zemin etüdü yapıldı

Sağlık Bakanlığı, Güzelbahçe’de belediyeye ait 15 dönüm arazi üzerinde yapmayı planladığı hastane yeri için zemin etüdü raporu istedi.

Belediye, kısa sürede zemin etüdü yaptırarak bakanlığa gönderdi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Biz belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki ilçemize bir sağlık tesisi kazandırılsın” dedi.İzmir İl Sağlık Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe Belediye Başkanlığı’na bir yazı göndererek Siteler Mahallesi’nde 404 Ada, 1 Parselde bulunan 14 bin 522 metrekarelik alana hastane yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün söz konusu arsanın jeolojik zemin etüdünü ve yapılaşmaya elverişli olduğuna dair bir rapor istediğini bildirdi. Bunun üzerine Güzelbahçe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü  gerekli çalışmayı yaptı ve imar planlarında sağlık tesis alanı olarak işaretli olan yaklaşık 15 bin metrekare ve 45 bin metrekare inşaat alanı olan arazinin jeolojik zemin etüdünü yaptırdı. Zemin etüt raporuna göre bölgede yapılaşmanın uygun olduğu belirtildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonucunda belli bir aşamaya gelindiğini belirterek, “Biz belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki ilçemize bir sağlık tesisi kazandırılsın. 7/24 hizmet verecek olan bu tesisin ilçemize kazandırılmasıyla halkımız artık başka yerlerde şifa aramayacak. En yakın hastane olarak kendi ilçemizdeki hastaneden yararlanacaklar” diye konuştu.

unnamed-(3)-177.jpgunnamed-(3)-177.jpgunnamed-(3)-177.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.