Halk Kütüphanesi, E-Devlet’e eklendi!

Halk Kütüphanesi, E-Devlet’e eklendi!

E-Devlet üzerinde sağlanan hizmet sayısı günden güne artıyor. Son dönemde, hizmet skalasını iyice genişleten E-Devlet, şimdi de Halk Kütüphanesi hizmetini platformuna taşıyor.

e-Devlet Kapısı üzerinden veya “Kütüphanem Cepte” mobil uygulaması aracılığıyla e-Devlet portalına bağlanarak, istediğiniz Halk Kütüphanesine “e-Üyelik” yapabilir, anında “e-kitaplara” erişebilir, katalog taraması yapabilir, ödünç aldığınız kitapların süresini uzatabilir, üyelik bilgilerinizi güncelleyebilir, kayıt yaptırdığınız Halk Kütüphanesini değiştirebilir ve bütün Halk Kütüphanelerinin hizmet bilgilerine erişebilirsiniz.

Halk Kütüphanesi’ne “e-Üyelik” yapmak ve Halk Kütüphanesi hizmetlerinden faydalanabilmek için buraya tıklayabilirsiniz.

E-Devlet Giriş nasıl yapılır?

Şifrenizi aldıktan sonra sisteme ilk kez giriş yapmanız istenecektir. Buradan E-Devlet Kapısı’na giriş yapabilirsiniz. Sağ üst köşede bulunan “Giriş” sekmesinden sisteme ulaşabilirsiniz. Karşınıza çıkan Login ekranında TC. Kimlik numaranızı ve PTT’den size verilen şifreyi yazmanız gerekiyor.

İlk kez E-Devlet’e giriş yaptığınızda ek olarak sizden kendi şifrenizi oluşturmanız isteniyor. Bu şifreyi de belirledikten sonra, özgürce site içerisinde dolaşabilirsiniz. Sistem üzerinde alt-üst soy bilgisini öğrenme, SSK hizmet dökümü, SSK sorgulama, Giriş maaş sorgulama, İşsizlik ödeneği sorgulama ve daha birçok hizmetten yararlanabilirsiniz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.