Hamza Dağ, MÜSİAD İzmir’in Üye İşyerlerine Konuk Oldu

Hamza Dağ, MÜSİAD İzmir’in Üye İşyerlerine Konuk Oldu

AK Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından Kemalpaşa Bölgesinde yer alan üye işyerlerinde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferanslarda konuşmacı olarak katıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından Kemalpaşa Bölgesinde yer alan üye işyerlerinde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferanslarda konuşmacı olarak katıldı. Saygılı Rulman, YDÇ Metal ve Kutlusan Kafes’te düzenlenen konferanslara MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı M. Bilal Saygılı, YDÇ Metal Genel Müdürü Hüseyin Yağcı, Kutlusan Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Büyükkutlu ve üyelerin çalışanları izledi.

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü: “Sivil toplum kuruluşu olarak üyelerimizin gelişiminin yanı sıra toplumun bilinçlenmesi ve sağlıklı bilgiler edinmesi noktasında bu tip bilgilendirme toplantılarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda bugün de Kemalpaşa Bölgesinde yer alan üyelerimizin işyerlerinde “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa” konusunda işyerlerimizde çalışanlarımıza yönelik etkinlikler düzenlemiş bulunmaktayız. Ülkemizin içinde bulunduğu referandum sürecini değerlendirmek amacıyla düzenlediğimiz sunumlarda bugün bizlerle birlikte olan İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Saygılı Rulman, YDÇ Metal ve Kutlusan Kafes’te gerçekleşen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferanslarda konuşan İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, referandum sürecini değerlendirdi. Dağ: Koalisyonların olduğu dönemlerde bu ülke hep geriye gitmiştir. Tarih boyunca yaşanan siyasi krizlerin bedelini hep bu millet ödemiştir. Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat yakaladık. Artık çift başlılığın ortadan kalktığı, siyasi krizlerin son bulacağı ve istikrarın kalıcı hale geleceği bir sisteme geçme imkanı yakalamış bulunmaktayız. Bu millet geçmişte edindiği tecrübeleri göz önünde bulundurarak yeni sisteme geçme konusunda bir irade ortaya koyacağından ben eminim” dedi.

Anayasa değişikliğine gerek var mıydı?” diyenlere de cevap veren Hamza Dağ, şunları kaydetti: “Bir kez daha tarihi süreçten geçiyoruz. 9-10 yıl öncesini hatırlayın. AK Parti’ye kapatma davası açılmıştı. Eğer AK Parti o gün kapatılsaydı Türkiye ulaşımda, sağlıkta ve diğer birçok alanda bu kadar ileri durumda olur muydu? Gezi olaylarını dış güçler ve onların uzantısı dernekler tertipledi. Eğer başarılı olsalar bugün kim bilir ne durumdaydık? 15 Temmuz işgal girişimini milletimiz hep birlikte püskürtmeseydi Türkiye Cumhuriyeti bugün hangi ahvalde olurdu? Bundan önceki dönemlerde bu millet bir tarafta cumhurbaşkanı, bir tarafta başbakan olması sebebiyle birçok operasyona tabi tutuldu. Bu iki başlı sistemin ortadan kalkması için buna ihtiyaç vardı. Güçlü bir sistemin kalıcı olması için ‘Evet’ diyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.