Hamza Dağ, Radyo Romantik Türk'te canlı yayın konuğu oldu

Hamza Dağ, Radyo Romantik Türk'te canlı yayın konuğu oldu

"Abidik-gubidik bir ittifak..."

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili Hamza Dağ, Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat’ın Manşet Programına konuk oldu. Polat’ın sorularını yanıtlayan Dağ,  1 saat boyunca başkanlık sistemini, millet ittifakı ile ilgili görüşlerini ve hükümetin İzmir projelerini anlattı. İyi Parti’nin koltuk altı değneği olmaktan ileri gidemeyeceğini ileri süren Hamza Dağ, millet ittifakına abidik – gubidik benzetmesinde bulundu.

AK PARTİ İZMİR’DE ARTIK TEPKİ ALMIYOR

Saha çalışmalarından olumlu geri dönüşümler aldıklarını dile getiren Hamza Dağ, “Bazı bölgelerde Ak Parti’den gelmemiz sebebiyle kalıplaşmış değişim noktası olmayan farklılığa hazım gösteremeyen kesimlerle karşılaşırdık ama artık bunları gözlemlemiyoruz. Bizim açımızdan önemli bir husus olarak görüyoruz. Her seferinde birileri ‘gerginlik var,  oluşuyor’  dese de milletimizin nezdinde böyle bir şey söz konusu değil. Beraberlik konusunda belli bir mesafe kat ettiğini ve çok iyi olacağını düşünüyorum”  diye konuştu.

YENİ SİSTEMİ ANLATTI

Başkanlık sistemi ile ilgili bilgiler veren Hamza Dağ, Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Seçimden sonra iktidara gelince parlamenter sisteme geçeceğiz” söylemlerinin mümkün olmadığını dile getirerek şunları söyledi:  “50+1 almadan iktidar olma ihtimaliniz yok. Bunun içinde siyasi birliktelikler oluşturması gerekiyor. Bunu da bu seçimde görüyoruz. Bir araya gelmez denilen yeni b ir parti oluşumuna gittiğimiz, bizim fazla ileri gördüğümüz böyle siyaset olmaz,   daha çok kucaklamak lazım,  daha merkezi bir siyaset yapmak lazım, toplumda bizim gibi düşünen insanların dışında bir siyaset yapmak lazım derken biz bu partilerinde ittifak yapması da bunu gösteriyor. Bakanlıklar milletvekili olamıyor. Bakan olmak için istifa etmesi lazım. Tek önceliğimiz 24 Haziranı ne kadar önemsediğimizin göstergesi. Bakanlıkların sayısı zaten azalacak. Bunlar azaldığı zaman dışarıdan atama şeklinde olacak. Ülkemiz için çok faydalı olacak. Siyasette olmayıp işte başarılı olan birçok insan var. Siyasi rekabetin kalitesinin artacağı kanaatindeyim. Bugüne kadar önceki dönemlerde dâhil önceki sistem bakanların hazırladığı tasarı kanunlarıyla oluyordu. Şimdi hükümet tasarıyı gönderemeyecek. Stopaj ile ilgili düzenlemeler mecliste söz sahibi olacak. Tek siyasi kişilik cumhurbaşkanı olacak. Bakanların kimliğinden tercih edilmesi gibi bir durum olacak. CHP’ye soramıyorsunuz. Burada şunu da diyeyim. Diğer ihtimal söz konusu olduğunda Muharrem İnce, böyle bir sonucu olduğunda dışarıda olacak. Bu rasyonel gerçekçi olmuyor parlamenter sistem değiştirmek. Hiçbir şekilde bunun rasyonel karşılığı yok. 360 vekil çıkarmak lazım. Sistemi değiştirmeleri imkânsız. Buna dair bir emare yokken, nasıl olacak. Referanduma gitmeleri gerekiyor. Bu ittifaktaki liderlerin bunun için 360 vekil çıkarmaları halka götürmek için 600 vekilin 5te üçünü çıkarmaları lazım.”

AYTUN ÇIRAY’A CEVAP

İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray’ın hükümetin sağlık politikalarını eleştirmesine de yanıt veren Dağ, “Sanırım yaptıkları yapacaklarının teminatı, Aytun Çıray Sağlık Bakanlığı’nda müsteşarlık yaptı. Sorsak 2002 yılı önceki sağlık politikalarını oy vermeyen ciddi bir kesimde 2002 sonrası der. Arada çok ciddi fark var. Bizim zamanımızda yolları anlatıyoruz. Halkımız hava yolunu takdir ediyor. Eğitim konusu takdir ediyor. En çok takdir gören icraatımız sağlık politikamızdır. Muhalefet partileri eleştirecek şeyler bulabilir ama bu konuya girmesinler. Bu konu ve sosyal hizmetler konusunda yapılanlar açık ara ortada. Şehir hastaneleri konusunda ya da diğer mevzularda büyük çıta atladık. Üniversite hastaneleri en sıkıntılı olduğumuz alanlardan birisi. Yılların vermiş olduğu bir yorgunluk var. Eğitim var eyvallah o ayrı bir şey. Vatandaşa direk hizmet konusunda yepyeni bir alana geçmek bir sıçrama yapmamız gerekiyor. Sadece İzmir açısında ege ve 9 Eylül kapasitesinin ok üstünde. Hizmet üretme konusunda sıkıntı yaşıyor. Bunu hepimiz görüyoruz. Sağlıkta 10 tık yukarı sıçramamız olacak” diye konuştu.

STATLARA NE DEDİ?

Dağ, 2014te beri İzmir’in stad konusuyla ilgili hükümetin uğraştığını dile getirerek; “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ile bir uğraşı içindeyiz. Ciddi mesafeler kat ettik. Göztepe ile Alsancak 2. Yarıya yetişecek. Karşıyaka’da stadında açılan davalar var. Belediye tarafından bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Yeri konusunda farklı düşündüğümüz gibi ifadeler var. Belediye tarafından böyle ifade ediliyordu. Bu statlar yerinde ve kulüplerimize büyük maddi imkânlar sağlayacak durumda. Alsancak ve Göztepe bir şekilde bitecek. Karşıyaka’yı da dava sonucuna göre bir şekilde olacak. Müteahhit firmaları da zorlamak ya da bakanlığı zorlamak kolay olmuyor. 6 milyon Karşıyaka stadına masraf yapıldı boşa gitmez boşa gidecek değil. Ama dava sonucunu görmekte fayda var” açıklamasında bulundu.

ABİDİK – GUBUDİK İTTİFAK

24 Haziran seçimleriyle ilgili şu konuşmayı yaptı: “Seçimde anket çalışmam var. Ben ciddi şekilde haber olacak bir oran vermemeye gayret ediyorum. Abidik –  gubidik bir millet ittifakı var. Önce İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  “abidik  – gubidik itilaflara girmeyeceğiz” dedi ama olmadı. Ak Parti dışında partilerin bizim eski cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü aday yapmak için çalışma içinde olduğunu görüyoruz. Baktığımızda değerlendirdiğimizde açıkçası ortada seçime kadar devam edecek seçimden sonra tamamen dağıtacak bir ittifak var. Birbirinden oy alanların oluşturmuş olduğu bir ittifak. Bu işten en zararlı çıkacak olan da İyi Parti.  Diğer siyasi partiler gibi siyaset sahnesinde yer almayacak. Taban tutabilmesi için kendi ayakları üzerinde duran bir siyaset gütmesi lazım. Daha çok koltuk altı değneği olma gibi bir yol izlendi. Böyle bir gözlemim var. 3 -5 aşağı oranlar belli. Milletvekili çıkaramayacak,  küçük partinin oyları büyük partiye gidecek. Saadete atılan oylar CHP’ye gidecek. Buraya atılmış oylar çöpe gidiyordu şimdi CHP’ye gidecek. Saadet partisi vekil adayı çok net söyleyeyim aday çıkaramaz. İlk oyumu fazilet partisine kullandım seçim çalışmaları yaptık. En haraketli zamanları geçirdik 1 vekil çıkmıştı”

Hamza Dağ, İzmir’de yetişen ender siyasetçilerden biri olduğunu ve bundan da mutluluk duyduğunu dile getirdi. “Hemşerilerime minnet borçluyum” diyen Dağ, “4 dönemdir aday olan, CHP’den de Ak Parti’den böyle bir aday yok. İzmir sokaklarını karış karış gezmiş, üniversite yıllarında bile arşı arşın İzmir’i gezmiş, siyaseti bu şehirde yaşamış bir siyasetçi olarak bu şahsi başarımdır diyemem. Bir başarıysa bu hepimizin başarısıdır. Diğer siyasi partiler için geçerli. “İzmir’de siyasetçi yetiştiremiyoruz” söylemleri var idi. İzmir’de yetişen milletvekilleri kısa süreli görevler sonrasında devamı gelmemiş. Bu CHP ve diğer siyasi partiler içinde geçerli. Bu şehirde yetişmiş insanları böyle değerlendirmeleri gerektiğini de görüyorum. Ak Parti farklı derken yanlış anlaşılmasın yüzde 33 aldık. Bu da iyi bir orandır. İzmir’de AK Parti’nin birinci parti olmasını arzuluyorum. Bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.