Hanzade Yaylak eserleriyle Genç Kalemler Antolojisi - 5'te

Hanzade Yaylak eserleriyle Genç Kalemler Antolojisi - 5'te

"Her şiir bir bahardır."

"Her şiir bir bahardır." Genç kalemler yazdı ve iki kapak arasında en güzel eserler okuyucularıyla buluşmak için bir araya geldi. 

Dr. Enes Başak ve Alican Sofu'nun önderliğinde bir araya gelen elli yetenekli isim "Genç Kalemler Antolojisi 5" kitabında eserlerini yazdılar. 

Kitabın içeriği dolu dolu olup, şiir ve deneme yazılarından oluşmaktadır. 

Kitabın arka kapağında yer alan yazı ise kitabın çıkış amacını en güzel şekilde ifade etmektedir. 

Zaman yeniden şiire teslim.
Ve biz geldik yeniden.
Dostluklar kurmaya,
Ebedî yolda, ebedi bir aşkla...

Bugüne kadar şiire ve edebiyata değer veren tüm çalışmalara elimizden geldiğince destek vermeye gayret ettik. Bu yolda olmanın bile büyük bir şeref düşüncesini hiç kaybetmeden bugüne kadar dört adet Genç Kalemler Antolojisi kitabı çıkardık. Bu kitaplarda birbirinden farklı şehirden onlarca dost edindik ve hep birlikte duygudaş olduk.  

Çalışmalarımız, şiir var olduğu sürece devam edecek ve biz bu yolda her zaman elimizden geleni yapacağız.

Çünkü; Yazmak emek ister ve emek kendini göstermek, hak ettiği değeri bulmak ister...

Son sözleriyle birkez daha yazmanın gücünü vurgulayan Dr. Enes Başak ve  Alican Sofu'ya MedyaEge ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz. 

t-001.jpg

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olan Hanzade Yaylak, akademik hayatıma Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Sosyal Bilgiler Eğitimi üzerine yüksek lisans yaparak devam ediyor. Ankara' da  özel bir okulda öğrencileriyle buluşan Hanzade Yaylak hayatına GençKalemler Antolojisi 5 kitabıyla yeni bir heyecan ve yeni bir kitap dostluğu kattı. 

Genç kalemlere dahil olma öyküsünü soruyoruz genç yazarımıza...

Verilen cevap bir kez daha anlatıyor ki insanın yüreğinde bir parmak kadar maya olsun yetiyor, sanata sanat katmaya...

20732942_834723033361347_230750751_n.jpg

"Ortaokuldan beri şiir yazıyorum. 

Hatta yıllık ödevlerimden biriydi kendi şiirlerimle bir şiir kitabı hazırlamak. İlk kez şiir yazmaya başladığım günden  beri düşüncem her zaman bir şiir kitabımı çıkarmaktı. Ancak hayalim değildi, olmasa da olurdu.  Sonrasında ise Lise öğrenimim süresince okuduğum günümüz şiirleri pek tat vermedi ya da yüreğime dokunamadı ama değinmeden geçemeyeceğim lisedeki edebiyat öğretmenim ne olursa olsun yazmam konusunda sürekli destekledi. Bu yozlaşmış  günümüz şiir Edebiyatına bir çamurda ben olmayayım, kendimce yazıp çizip karalayıp içimde biriktirdiklerimi sadece kağıt kalemle paylaşayım derken gün geldi Dr. Enes Başak ile tanıştım. 

Sonrasında ise Antoloji'deki dostlarımla vakit geçirdikçe tamamen fikrim değişti. Kısacık ömürde söylemem gereken bir kelime bile olsa onu duyurabileceğim her yere çığlık çığlığa duyurmam gerektiğini hissettim. Gecelerim bana dostken bambaşka dostluklarım oldu. Hayat nefesimi esir ederken şiir özgürlüğüm oldu. Tam düştüm yoruldum kırıldım derken,  

‘’Her şiir bir bahardır.’’ diyerek yüreğimin açacak mevsimi geldi. 
‘’İnanıyorum; 
 Yakındır esaretimin kavuşması hürriyetine, 
 Ve mecnun misali koşarak yeni esaretlere…’’ 

Ayrıca  Enes bey geçen yıl görev yaptığım okula gelerek  öğrencilerimin de gönlünde taht  kurdu.  Özellikle bu konu için (çünkü öğrencilerim ab-ı hayattır bana) ve artı olarak Antolojideki dostlarımı bana kazandıran Enes Başak ve Alican Sofu’ya çok teşekkür ediyorum. 

Yazarın Eserleri:
•Ve Yine Gece...
•Aldırma 
•Esaret 
•Gönül Ummanından Bir Damla

Haber : Eylül Ayça Karakuş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.