Hasan Tahsin Koşusu’nu Tarıkhan kazandı

Hasan Tahsin Koşusu’nu Tarıkhan kazandı

İzmir'de düşman işgaline karşı ilk kurşunu atan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin adına ve anısına Türkiye Jokey Kulübü (TJK) düzenlenen at yarışını, 6 yaşındaki TARIKHAN kazandı.

İzmir'in işgali sırasında Yunan askerlerine ilk kurşunu atan ve şehit edilen gazeteci Hasan Tahsin adına İzmir Şirinyer Hipodromu'nda koşu düzenlendi. Koşuyu, İrfan Suat Kutlu’nun sahibi olduğu, 6 yaşındaki Tarıkhan isimli at, jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı. Koşuya 5+ yaşlı safkan Araplara mahsus 4 at katıldı. İrfan Suat Kutlu’nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu TARIKHAN ile jokeyi Gökhan Kocakaya ile zafere uzanan isim oldu. Melih Mehmet İnal tarafından antrene edilen at, üst üste dördüncü G3 galibiyetine imza attı. Birincilik ikramiyesi 135 bin TL olarak belirlenen koşuda kazanan TARIKHAN için bitiriş derecesi 1.50.39 şeklinde kayıtlara geçerken, farklar 1 Boy - 9 Boy - 5,5 Boy oldu.

Koşu sonrası gerçekleştirilen ödül töreninde; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Dilek Gappi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik, İrfan Suat Kutlu'ya plaketini ve Hasan Tahsin heykelini takdim etti. Şeref Tribünü’nde düzenlenen törene, TJK Yönetim Kurulu Üyesi ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge, TJK Asli Üyesi Serdar Pedükcoşkun ve İzmir Hipodrom Müdürü Cüneyt Ertan da katıldı.

hasan-tahsin1.jpg

EN ANLAMLISI

Mutluluğunu dile getiren İrfan Suat Kutlu, “At yarışının gayesi kazanmak. Kazandığınız zaman maddi kazancınız oluyor ama manevi kazancınız sizi daha çok mutlu ediyor. İzmir'de ödül aldığım yedinci yarış ama bana göre içerisinde en anlamlısı Hasan Tahsin Koşusu sonrası aldığım ödül. Hasan Tahsin heykelini yarışmanın kupası olarak görüyorum o yüzden bu kupayı almaktan çok memnunum” dedi.

Kum pistte koşulan bin 600 metre mesafeli yarışı, YILMABAŞAR, jokeyi Kadir Tokaçoğlu ile ikinci tamamladı. Ahmet Çelik idaresindeki 2016 yılı Cumhuriyet Koşusu galibi DENİZİM, tabelayı üçüncü sırada, 7 adet grup koşu galibiyeti bulunan YELTAY ise jokeyi Mehmet Kaya ile tabelayı dördüncü olarak tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.