Havuç ve Domatesi Sakın Pişirmeden Yemeyin!

Havuç ve Domatesi Sakın Pişirmeden Yemeyin!

Besinler nasıl tüketilmeli? Yediğimiz besinlerden maksimum fayda sağlamamız için ne yapmamız gerekir? İşte tüm soruların cevabı…

Size vereceğimiz öneriler ile besinlerden daha fazla vitamin ve mineral alarak sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı geliştirebileceksiniz.
 
Zerdeçal tüketirken karabiberi unutmayın

Kanseri engellemesiyle bilinen zerdeçal son günlerde çok fazla tüketilmeye başlandı. Ancak zerdeçalın içerisinde bulunan kurkumin vücut tarafından öğütülmesi yeterince zor bir maddedir. Bu nedenle yiyeceklerinize zerdeçal eklediğinizde muhakkak yanına bir tutam karabiberde ekleyin.

 Karabiber zerdeçelın vücudunuzda bıraktığı kurkumin maddesinin özümsenmesini büyük oranda arttırır. Geriye de zerdeçalın faydalarından yararlanmak kalır.

Havuç ve domatesleri pişmiş olarak tüketin

Çoğu sebze ve meyvenin çiğ olarak tüketilmesi önerilse de aynı durum her sebze için geçerli değildir.  Domatesi pişirmek içerisindeki yararlı likopen miktarını arttırır.  Pişmiş olarak tüketilen havuçlar ise vücudunuz için maksimum fayda sağlar.

Ispanağı yoğurtsuz yiyin!

Ispanağı yoğurtla beraber tüketmek ya da ıspanak yedikte bir saat sonra kalsiyum içeren besinler tüketmek ıspanaktan alacağınız demirin tamamen kaybolmasına yol açar. 

Ayrıca ıspanakla tüketilen yumurta veya ıspanaklı yumurta da ıspanağın demirini büyük ölçüde azaltır.
Bu nedenle ıspanağı sadece salçalı yemek olarak tüketmeyi deneyin.

Salataya muhakkak yağ ekleyin

Salatayı çoğu kez diyet amaçlı tüketiriz ve içerisine yağ eklemeyiz. Ancak bu durum sağlığınız açısından pekte faydalı bir durum değil. Salatanın içerisinde bulunan antioksidanlar içerisine zeytinyağı ve avokado yağı eklediğinizde maksimum düzeye çıkar vücudunuza da muazzam faydalar sağlar.

Elmanın kabuğunu soymadan yiyin

Elmanın vitaminin çoğu maalesef genellikle çöpe attığınız o kabuğunda. Soyarak yediğiniz elma vücudunuza neredeyse hiçbir fayda sağlamıyor. Kabuğundaki lif ve mineraller 2. Tip diyabetin önüne geçip sağlığınıza oldukça fayda sağlamakta…

Sarımsağı ezilmiş olarak tüketin

Sarımsağın keskin kokusunun en önemli sebebi içerisinde yüksek miktarda antioksidan bulundurması…

Sarımsağın içerisinde bulunan yüksek miktardaki antioksidan, özellikle kansere karşı oldukça etkili bir besin. Sarımsağın içinde bulunan bu etkili enzimlerin oluşması için uzmanlar sarımsağı ezerek tüketmeyi öneriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.