Hayati Yazıcı: AK Parti'de FETÖcü Yok Demedik

Hayati Yazıcı: AK Parti'de FETÖcü Yok Demedik

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan çarpıcı FETÖ açıklaması...

AK Parti'deki FETÖcülere yönelik yapan Yazıcı ’'AK Parti'de FETÖ'cü yok demedik ama barınamaz dedik. Sadece kamuda değil parti içinde de sıfır tolerans'' ifadelerini kullandı, delillerin üstünün örtülmemesi uyarısı yaptı.
 
Yazıcı, "Partimiz FETÖ ile mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürüyor. Bu çalışmaları yaparken nesnel ölçütleri dikkate alıyoruz. Değerlendirme yaparken vicdani kanaat oluşturma aşamasında şu kriterler bizim kararımızı oluşturuyor. Sıfır müsamahayla toleransla bakıyoruz. Nesnel ölçütler, iltisaklı bağlantılı olduğunu ortaya koyuyorsa müsamaha ve tolerans sıfır." şeklinde konuştu
 
Yazıcı, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bu toplantının olağanüstü bir niteliğinin olmadığını, 18 Temmuz’da yapmayı planladıklarını ancak darbe girişimi nedeniyle ertelediklerini ve bugün gerçekleştirdiklerini bildirdi.
 
Siyasetin hedefinin, milletin hukukunu korumak olduğunu vurgulayan Yazıcı, siyaset yaparken milletin hukukunu gündemin hep en ön sırasında tutmak zorunda olduklarını belirtti.
 
Yazıcı, gönüllü bir faaliyet alanı olan siyasete hiç kimsenin birilerinin zoruyla girmediğine işaret ederek, şöyle devam etti:
 
"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak sosyal duyarlılıklar ve siyasal sorumlulukları dikkate almak suretiyle gönüllü olarak 'ben de varım' diyerek siyasete talip olmuşuz. Siyaseti de Türkiye'nin en büyük ve en önemli kurumu olan AK Parti'de birlikte icra etmek bir meziyettir. Siyasete giren insan, bireysel hak ve özgürlüklerini kendi rızasıyla sınırlandıran kişidir. AK Parti’de siyaset yapacağız, o halde bireysel yaşamınızdaki fantezilerinizi, isteklerinizi birlikte siyaset yapmak üzere yer aldığınız AK Parti ailesi içinde icra etme hakkından peşinen vazgeçeceksiniz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.