Hayrettin Karaman, İrfan Sohbetleri'ne konuk oldu!

Hayrettin Karaman, İrfan Sohbetleri'ne konuk oldu!

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, "İrfan Sohbetleri" programında Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ı misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

MÜSİAD İzmir Şubesi, video konferans yöntemi ile gerçekleştirdiği İrfan Sohbetleri programında İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman’ı misafir etti. Karaman, “Türkiye’de Dini Değerlerin Günlük Hayata Yön Veren Gücü ve Müslüman Tacirin Ticaret Ahlakı” konulu konferansta MÜSİAD İzmir üyeleri ve misafirlerle bir araya geldi.

musiad-izmir---irfan-sohbeti-(3).jpg

ETKİLİ, MÜDAHALECİ, MÜCADELECİ BİR ALİM "HAYRETTİN KARAMAN"

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “Yarım asra yaklaşan fikir ve meslek hayatı boyunca, yurtiçi ve yurtdışında binlerce konferans, seminer, panel, vaaz, hutbe, kurs, yazılı ve görsel medya programı, eğitim programında yer alarak eğitim, öğretim, tebliğ ve irşad faaliyetini sürdüren aynı zamanda MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi kıymetli hocamız İslam Hukuku Profesörü Sayın Hayrettin Karaman’ı konuk ediyoruz.” dedi.

Merhum Sabahattin Zaim hocayı “ilim, güzel ahlak, aksiyon, dava ve hizmet” vasıflarıyla beşi bir yerde diye tanımlayan Hayrettin Karaman hocanın bizzat kendisinin de bu vasıflarla müsemma olduğunu ifade eden Bilal Saygılı, “Dünyanın gidişatı hakkında bir söz söylenmesi gerekiyorsa, o sözü mutlaka Hayrettin Karaman hocamız söylemiştir. Müslümanların bir konuda bir fetvaya ihtiyacı olduğunda o fetvayı mutlaka vermiştir. Hiçbir zaman kıyıda köşede oturup olan biteni seyreden bir şahsiyet olmamıştır. O her zaman “Madem dünya siyasetinde bir sinema oynanmaktadır, o halde Müslümanlar bu filmin başrolünde olmalıdır” şeklinde düşünmüştür. “Etkili, müdahaleci, mücadeleci Müslümanlık nasıl gerçekleştirilir?” diye düşünenlerin onun hayatından öğrenecekleri çok şey vardır.” ifadelerini kullandı.

musiad-izmir---irfan-sohbeti-(4).jpg

Saygılı, “Hayrettin Karaman hocamız, Müslümanların kurmuş oldukları parti veya STK’ları desteklemiştir ama hiçbir zaman şucu, bucu olmamıştır. Her zaman geleneğe bağlıdır ve sünnet kavramına çok önem verir. Merhametli ve duygulu bir insandır. Bilhassa talebelerine karşı çok şevkatlidir. 28 Şubat sürecinde dik durmuş ve başörtülü talebelere moral ve destek vermiştir. En hassas olduğu konuların başında Peygamber sevgisi gelmektedir. Katı ve kasıntılı dindarlığın daima karşısında olmuştur.” dedi.

Hayrettin Karaman hocanın her dönemde görüşlerinin benimsenmesinin iki temel nedeni olduğunu söyleyen Saygılı: “Birincisi, katı ve taassupkar olmaması ikincisi, çağımızın gerçeklerini iyi okuyor olmasıdır. Birbirinden kıymetli eserler veren ve imam hatip okullarının tarihini en iyi idrak eden alimlerden biri olarak imam hatip sevgisini çocuklarına ve torunlarına aktarmayı başarmıştır. Bu sözlerimin Hayrettin Karaman hocamızı anlatmaya yetmeyeceğini biliyorum. Kendisine saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE İSLAMÎ İMKANLAR BAKIMINDAN ALTIN ÇAĞINDA

“Türkiye’de Dini Değerlerin Günlük Hayata Yön Veren Gücü ve Müslüman Tacirin Ticaret Ahlakı” konusunda üyelerle hasbihal eden Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Diyanet’in yaptığı “Türkiye’de Dini Hayat” araştırmasından hareketle dini hayatı yorumladı.

Karaman, “Türkiye’de dinimiz hayatımızı ne ölçüde yönlendirdiği konusunda ne çok ümitli ne de çok ümitsiz olalım. Eğer biz üzerimize düşeni yaparsak ümitsiz olmak için hiçbir sebep yoktur. Üzerimize düşeni yapmazsak korkalım. Herkes üzerine düşeni yaparsa “Siz üzerinize düşeni yaparak Allah’a yardımcı olursanız Allah size mutlaka yardımcı olacaktır.” denmiştir. Bir müminin Allah’tan korkması O’nu sevmesiyle alakalıdır. Allah’ı seviyoruz O da bizi seviyor diye gevşemeyiz. Vazifelerimizi ihmal etmeyiz. Ubudiyetimizden tavize gitmeyiz, elimizden geleni yaparız ama ümidimizi de hiç kesmeyiz.

Türkiye’de sahih İslam’ın öğretilmesi ve yayılmasında kullanacağımız, istifa edeceğimiz, dayanacağımız, güvenebileceğimiz kaynak imam hatip okulları, imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri ve Diyanet’tir. Türkiye’de aklı başında davranışlarla, adımlarla İslamlaşma bakımından imkanların altın çağını yaşıyoruz. Bunu bilmek ve buna şükretmek ve bundan azami istifade etmek gerekir.” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Eski Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 2008-2010 yılları arası MÜSİAD İzmir Başkanlığı yapan ve 26. 27. Dönem Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Refik Korkusuz programa katılarak selamlama konuşması yaptı. Toplantıya bürokrasiden birçok isim, Sivil Toplum Kuruluşlarından yöneticiler ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

musiad-izmir---irfan-sohbeti-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.