Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneğinden 4 Ekim açıklaması

Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneğinden 4 Ekim açıklaması

Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

MEDYA EGE – Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği, hayvan haklarına dikkat çekmek için kutlanan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününe ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yayınlanan açıklamada, Türkiye’de hayvan haklarında geride kalındığına dikkat çekildi.

kedi-kopek-hayvan-haklari-aa-1503424.jpg

Sokak hayvanlarının yeni bir kanunla toplanarak uyutulması yöntemine eleştiri getirilen açıklamada “Yıllardır söylüyoruz. Kentleşme politikalarına hayvan nüfusuna dair, süreklilik gerektiren planlı yöntemleri eklemeden bilimsel ve insancıl sonuçlara ulaşılamaz. Sahipsiz hayvanlar sorunu adı verilerek gündeme taşınan konunun özü ‘Kent yaşamında hayvan nüfusunun varlığım kabul etmektir’ Bu kabul; toplumun tüm kesimlerine eğitimi, halkı bilinçlendirmeyi, hayvan sahiplenme oranında artışı, merdiven altı üretimde azalmayı, halk sağlığı destekli uzun ömürlü bilimsel ve insancıl projeleri getirecektir” denildi.

Açıklama şu ifadelerle son buldu; “‘Kent Yaşamında Hayvan Nüfusu’ kavramım ve hayvan haklarının korunmasının halk sağlığına katkısını, toplumun her kesimine yalnızca 4 Ekim'de değil her gün her ortamda anlatmaya, yetkililere dosyalar sunmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bu çabalardan sonuç aldığımızda kent yaşamı 4 Ekimlerde hepimiz için çok daha anlamlı olacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.