Hazırlık Maçı: Türkiye 2-1 Avusturya

Hazırlık Maçı: Türkiye 2-1 Avusturya

A Milliler Avusturya ile Viyana'da oynadıkları maçtan zaferle ayrılarak hazırlık maçını kazandılar.

Fransa'da gerçekleştirilecek EURO 2016'da rakipleriyle karşılaşacak olan Türkiye Milli Takımı, Avusturya ile evinde gerçekleştirdiği hazırlık maçından galip olarak ayrıldı. Avusturya Milli Takımı ile gerçekleştirilen maçtan zaferle ayrılan milli takım, 13 maçtır yenilgi yüzü görmemiş oldu.

Fransa'da gerçekleştirilecek ve 10 Haziran'da başlayacak EURO 2016'nın iddialı takımlarından Türkiye A Milli Futbol Takımı son 13 karşılaşmasında sahadan hep zaferle ayrıldı. A Milliler en son hazırlık maçı için Viyana'da müsabakaya çıktı. 22. dakikada ilk golü Avusturya attı, sol kanattan yüklenen ev sahibi takım, Marko Arnautovic'in Zlatko Junuzovic'e pasıyla hareketlendi. Zlatko Junuzovic gelen pası değerlendirerek, topu ağlarla buluşturdu. Junuzovic'in attığı golle öne geçen ev sahibi 43. dakikada Türkiye A Milliler'in gol atmasıyla beraberliğe düştü. Hakan Çalhanoğlu'nun serbest vuruş olarak kullandığı vuruş Türk asıllı Avusturyalı kaleci Ramazan Özcan'ı geçerek gol oldu. Çalhanoğlu'nun serbest vuruşu gol olarak değerlendirmesiyle Türkiye taraftarları maçın oynandığı ev sahibi takımın başkentindeki Ernst-Happel Stadyumu'nu adeta yıktı.

Çalhanoğlu'nun golüyle karşılaşma Türkiye A Milli Takımı beraberliği yakaladı. 56. dakikada Barselona'da oynayan Türkiye Milli Takım Kaptanı Arda Turan, maçı kazandıran golü attı. Ev sahibi takımın kalecisi Ramazan Özcan, kale önündeki topu uzaklaştırmak için hamle yaptı, topu uzağa göndermek isteyen kaleci bunda başarılı olamadı. Arda Turan, durumu değerlendirerek, ceza sahası çizgisinden vuruşunu yaparak golü attı. Arda Turan'ın golüyle beraber sahadan galip ayrılan taraf 2-1 ile A Milliler oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.