HDPli Belediyeler'e Kayyum Benzeri Yetkili Tasarısı

HDPli Belediyeler'e Kayyum Benzeri Yetkili Tasarısı

AK Parti, Halkların Demokratik Partisinden seçilen ve görevden alınan belediye başkanları için kayyum benzeri yetkili getirmek için yasa tasarısı hazırladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı Mehmet Özhaseki, Halkların Demokratik Partisi'nden seçilen ve görevden alındığı için koltuğu boşalan HDPli belediye başkanlarının olduğu ilçelere bu görevi yürütecek, kayyum tarzı yetkili ataması için yasa tasarısı hazırladı. Özhaseki hazırlanan tasarıya dair adına kayyum denemeyecek olduğunu ancak kayyum gibi çalışacağı yorumunu yaptı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı Mehmet Özhaseki, mecliste yaptığı basın açıklamasıyla, gazetecilere demeç verdi. Başkan, HDPli belediye başkanların görevden alınmasıyla boşalan koltukları doldurmak için harekete geçtiklerini ve bu belediyelerdeki yönetim boşluğunu doldurmak için yasa tasarısını bitirdiklerini, kısa bir süre içerisinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önüne koyacaklarını belirtti.

Bir gazetecinin HDPli başkansız belediyelerin akıbetini sorması üzerine yanıt veren Özhaseki, belediyelerin başkansız kalmasının iki nedeni olduğunu söyleyerek, birincisinin görevini kötüye kullanmak olduğunu söyledi. Görevini kötüye kullanan belediye başkanlarına uyarı verildiğini belirten Başkan, sırasıyla ihtar verildiğini, uyarı verildiği ve en son olarak süre verildiğini belirterek, ikincisinin farklı bir olay olduğunu söyledi. İkinci nedeni açıklayan AK Partili Özhaseki, terör olunca her şeyin bittiğini, demokrasinin kalmadığını vurgulayarak, (HDPli belediyeler) oradaki mesele, terör ile ilgisi olanın görevden almak ile ilgili olduğunu belirtti.

Belde ve ilçelere vali, il ve büyükşehirlerde içişleri bakanlığı

Görevden alınan başkanların yerine atamaların nasıl yapılacağını da anlatan Özhaseki, ilçe ve beldelerde belediye başkanlarını valilerin tayin edeceğini, il ve büyükşehirlerde ise içişleri bakanlığının atama gerçekleştireceğini söyledi. Öte yandan Özhaseki görevden alınan isimlerin yerlerine atacak kişilerin, belediye meclisinden olmayacağını kamu yöneticileri arasından atanacağını belirtti.

Kayyum denemez ama benzer görev ve yetkilere sahip

Bir gazetecinin atanan kişilerin kayyum olarak adlandırılıp adlandırılamayacağı sorusuna ise atanan kişiye kayyum denemeyeceğini ama benzer görev ve yetkilere sahip olacağını söyleyerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha kabul etmediğini, edip etmeyeceğini belli olmadığın belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.